A mai nap:
Szeptember 28. kedd, Vencel napja.
Leves: Tárkonyos húsgombóc leves
Hozzávalók:
- 30 dkg darált hús (pl sertéscomb)
- 2 szál sárgarépa
- 1 szál petrezselyemgyökér
- 1 vastagabb szelet zeller
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 tk ételízesítő
- só
- őrölt fekete bors
- csipet szerecsendió
- tárkony (ízlés szerint)
- 2 dl tejföl
A recept ide kattintva folytatódik! »»»
Főétel A: Sarkadi pecsenye
Hozzávalók:
- 60 dkg sertésszűz
- csapott evőkanál só
- 5 dkg vaj
- 15 dkg erdei gombakeverék
- 1 púpozott evőkanál finomliszt
- 3 dl zsíros tej vagy tejföl
- 5 dkg füstölt kolbász
- 2 db ecetes uborka
- 10 dkg reszelt sajt
A recept ide kattintva folytatódik! »»»
Főétel B: Pulykás padlizsános rakott tészta
Hozzávalók:
- 35-30 dkg pulykamell filé
- egy nagyobb padlizsán
- 20 dkg durum lisztből készült penne tészta
- 3-4 szelet paprika
- egy kisebb fej hagyma
- 6-8 db koktél paradicsom
- 20-25 dkg reszelt sajt (mozzarella, füstölt karaván, parmezán)
- 2 dl habtejszín
A recept ide kattintva folytatódik! »»»
Desszert: Meggyes sportszelet
Hozzávalók:
- 50 dkg háztartási keksz
- 25 dkg vaj
- 2 dl tej
- 20 dkg cukor
- 3 ek cukrozatlan kakaópor
- 1 üvegcse rumaroma (ízlés szerint lehet kevesebb is)
- 1 üveg jól lecsepegtetett meggybefőtt vagy friss, magozott és lecsepegtetett meggy