Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Mit főzzek ma? 2021.02.16. kedd

Dátum: 2021-02-16 / Írta: Budai István / Látták: /

A mai nap:

Február 16. kedd, Julianna és Lilla napja. Húshagyó kedd, a farsang utolsó napja, valamint a mai nap a palacsinta világnapja.

Leves: Savanyú káposzta leves

Hozzávalók:

  1. 50 dkg savanyú káposzta
  2. 60 dkg pulykahús
  3. 20 dkg zöldborsó
  4. 25 dkg zöldbab (spárgabab)
  5. 2 evőkanál finomliszt
  6. 2 dl tejföl
  7. 1 csokor kapor
  8. 2 közepes szál sárgarépa
  9. 1 közepes szál fehérrépa
  10. 20 dkg burgonya
  11. só ízlés szerint
  12. 2 l víz
  13. 4 ek napraforgó olaj

A recept ide kattintva folytatódik! »»»

Főétel A: Mustárral és ketchuppal pácolt, rántott szelet

Hozzávalók:

  1. 1 kg sertéscomb vagy lapocka
  2. ízlés szerint só
  3. ízlés szerint bors
  4. ízlés szerint ketchup
  5. ízlés szerint mustár
  6. liszt
  7. tojás
  8. zsemlemorzsa
  9. étolaj

A recept ide kattintva folytatódik! »»»

Főétel B: Mézes fokhagymás csirkecomb

Hozzávalók:

  1. 6-8 csirkecomb
  2. 4 ek méz
  3. 2 ek chilli szósz (opcionális)
  4. 2 ek szójaszósz
  5. 5 gerezd fokhagyma
  6. 2 ek almaecet
  7. 1 ek olaj
  8. 2 ek vaj
  9. só, bors

A recept ide kattintva folytatódik! »»»

Desszert: Hagyományos lengyel paczki

Hozzávalók:

  1. 500 g finomliszt
  2. 200 ml meleg tej
  3. 50 ml meleg tejszín
  4. 4 tojássárgája
  5. 40 g cukor
  6. 2,5 dkg friss élesztő vagy 7 g száraz élesztő
  7. 50 g vaj
  8. csipet só
  9. 2 evőkanál rum
  10. 1 liter olaj vagy zsír a sütéséhez

A recept ide kattintva folytatódik! »»»

Szólj hozzá