A mai nap:
Február 16. kedd, Julianna és Lilla napja. Húshagyó kedd, a farsang utolsó napja, valamint a mai nap a palacsinta világnapja.
Leves: Savanyú káposzta leves
Hozzávalók:
- 50 dkg savanyú káposzta
- 60 dkg pulykahús
- 20 dkg zöldborsó
- 25 dkg zöldbab (spárgabab)
- 2 evőkanál finomliszt
- 2 dl tejföl
- 1 csokor kapor
- 2 közepes szál sárgarépa
- 1 közepes szál fehérrépa
- 20 dkg burgonya
- só ízlés szerint
- 2 l víz
- 4 ek napraforgó olaj
A recept ide kattintva folytatódik! »»»
Főétel A: Mustárral és ketchuppal pácolt, rántott szelet
Hozzávalók:
- 1 kg sertéscomb vagy lapocka
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
- ízlés szerint ketchup
- ízlés szerint mustár
- liszt
- tojás
- zsemlemorzsa
- étolaj
A recept ide kattintva folytatódik! »»»
Főétel B: Mézes fokhagymás csirkecomb
Hozzávalók:
- 6-8 csirkecomb
- 4 ek méz
- 2 ek chilli szósz (opcionális)
- 2 ek szójaszósz
- 5 gerezd fokhagyma
- 2 ek almaecet
- 1 ek olaj
- 2 ek vaj
- só, bors
A recept ide kattintva folytatódik! »»»
Desszert: Hagyományos lengyel paczki
Hozzávalók:
- 500 g finomliszt
- 200 ml meleg tej
- 50 ml meleg tejszín
- 4 tojássárgája
- 40 g cukor
- 2,5 dkg friss élesztő vagy 7 g száraz élesztő
- 50 g vaj
- csipet só
- 2 evőkanál rum
- 1 liter olaj vagy zsír a sütéséhez