A mai nap:
November 11. szerda, Márton napja.
Leves: Libaleves
Hozzávalók:
- 1 kg libaaprólék (nyak, szív, zúza, láb, szárnytő)
- 1 liba far-hát
- 1 vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 2 sárgarépa
- 2 fehérrépa
- 1 karalábé
- 1 zeller
- 10 szem bors
- kis darab kelkáposzta
- 1 paprika
- 1 paradicsom
- 1 szál zellerzöld
- 1 csokor petrezselyemzöld
- 1 tk szárított lestyán
- só
A recept ide kattintva folytatódik! »»»
Főétel A: Tejszínes liba falatok
Hozzávalók:
- 80 dkg libahús
- 2 db vöröshagyma
- 3 ek zsír
- 5 dkg bacon szalonna, szeletelt
- 1 szál sárgarépa
- 1 fej zeller
- 1 tk oregánó
- 1 ek petrezselyem zőld
- 4 dl főzőtejszín
- 2 dl száraz fehérbor
- 1 ek keményítő
- ízlés szerint só
- ízlés szerint őrölt bors
A recept ide kattintva folytatódik! »»»
Főétel B: Csirkés-gombás rakott krumpli
Hozzávalók:
- 1 kg csirkecomb filé
- 1,5 kg krumpli
- 1/2 bögre barnarizs (vagy egy zacskónyi a barna gyorsrizsből)
- 25 dkg csiperke gomba
- 2 szál sárgarépa
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 10 dkg füstölt szalonna vagy bacon
- 15 dkg sajt
- 1 dl húsleves vagy víz
- 1 evőkanál olaj
- 1/2 csomó petrezselyemzöld
- 1 tk só
- 1 tk fehérbors
A recept ide kattintva folytatódik! »»»
Desszert: Libazsíros lilahagymás pogácsa
Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 1 púpos ek libazsír
- 1 dl tej
- 1 kk cukor
- 40 g élesztő
- 1 tojás
- 2-3 dl tejföl
- 3 tk só
- libazsír (kenéshez)
- 2-3 fej lila hagyma
- 1 felvert tojás