A mai nap
Szeptember 28. hétfő, Vencel napja.
Leves: Frankfurti leves gazdagon
Hozzávalók:
- 1 fej kelkáposzta
- 40 dkg kelbimbó, nekem most fagyasztott
- 40 dkg zöldbab, nekem most fagyasztott
- 50 dkg burgonya
- 5 dkg kolozsvári szalonna
- 1 db csirkemell filé
- 1 fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 kávéskanál pirospaprika
- 1 kávéskanál köménymag
- 1 ek majoranna
- 50 dkg virsli
- 5 dl tejföl
- 1 ek keményítőolaj
- só
A recept ide kattintva folytatódik! »»»
Főétel A: Vajban sült lazac
Hozzávalók:
- 4 tenyérnyi szelet lazac
- 2-3 ek vaj
- só
- bors
- citromlé
A recept ide kattintva folytatódik! »»»
Főétel B: Gazdagon rakott krumpli
Hozzávalók:
- 8 nagyobb burgonya
- 6 tojás
- 25 cm-es füstölt kolbász
- 6-7 szelet füstölt tarja
- 15 dkg kolozsvári szalonna
- 3 paradicsom
- 3 paprika
- 1 kis üveg egész gomba
- 325 g tejföl
- 15 dkg sajt
- só és bors
- 2-3 ek zsiradék
A recept ide kattintva folytatódik! »»»
Desszert: Vaníliás piskótatekercs
Hozzávalók:
- 6 tojás
- 22 dkg kristálycukor
- 2 csomag vaníliás pudingpor
- kevés só
- lekvár