A mai nap:
Augusztus 26 szerda, Izsó napja.
Leves: Zöldbableves vajas galuskával
Hozzávalók:
- 50 dkg zöldbab
- 2 ek zsír
- 1 ek finomliszt
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 kk pirospaprika
- 1 csokor petrezselyemzöld
- ízlés szerint só
A recept ide kattintva folytatódik! »»»
Főétel A: Csirkesült barackos-rukkolás bulgursalátával
Hozzávalók:
- csirkemell
- só, bors
- olaj
- vaj
- 1-2 gerezd fokhagyma
- 2-3 ág lestyán
A recept ide kattintva folytatódik! »»»
Főétel B: Paradicsomos tarjás tészta
Hozzávalók:
- 3 szelet tarja
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 fej vöröshagym
- apróra vágott bacon
- 1 dobozos aprított paradicsom
- só, bors, kakukkfű, kevés olaj, néhány szem aszalt paradicsom és koktél paradicsom, tetszés szerinti tészta
A recept ide kattintva folytatódik! »»»
Desszert: Madártej szelet sütés nélkül
Hozzávalók:
- 60 db vajas keksz
- 4 tojássárgája
- 4 dl tej
- 4 dkg liszt
- 15 dkg porcukor
- 3 tk vaníliaaroma vagy paszta
- 4 dl habtejszín
- 12,5 dkg ét vagy tejcsokoládé
- 2 dkg vaj
- 1 dl habtejszín