A mai nap:
Január 16. csütörtök, Gusztáv és Marcell napja.
Leves: Nyírségi húsgombóc leves
Hozzávalók:
- 2 sárgarépa hosszúkásra vágva
- 1 petrezselyemgyökér, megtisztítva, hosszúkásra vágni
- 3 krumpli kockára vágva
- 1 marék zöldbab és zöldborsó
- 1 paradicsom, héja lehúzva és húsa kis kockákra vágva
- 1 zöldpaprika
- 1 kávéskanál pirospaprika (őrölt)
A recept ide kattintva folytatódik! »»»
Főétel A: Csángó pecsenye
Hozzávalók:
- 60 dkg rövidkaraj
- 10 dkg kolozsvári szalonna
- 1 fej vöröshagyma
- 15 dkg marinált paprika
- 1 gerezd fokhagyma
- csipetnyi őrölt bors
- csipetnyi só
- 1 evőkanál ketchup
A recept ide kattintva folytatódik! »»»
Főétel B: Rántott sajt másképpen
Hozzávalók:
- 50 dkg sajt
- 30 dkg gépsonka (szeletelt)
- 3 tojás
- 4 evőkanál liszt
- panírmorzsa
- só
- olaj
A recept ide kattintva folytatódik! »»»
Desszert: Málnakrém, mini túrógombóccal
Hozzávalók:
- 25 dkg málna
- 1 dl főzőtejszín
- 4 ek xilit
- 1/2 vaníliarúd
- csipet só és kardamom vagy fahéj
- 1 ek vaníliás pudingpor vagy liszt vagy keményítő