Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Mit főzzek ma? – 2019.01.14. hétfő

Dátum: 2019-01-14 / Írta: Budai István / Látták: 20069 /

Gombóc leves, kétféle főétel és egy különleges fánk recept! Jól hangzik???




  • A mai nap:

    Január 14. hétfő, Bódog és Félix napja.

    Leves: Húsgombóc leves gazdagon

    OLYMPUS DIGITAL CAMERA

    Hozzávalók:

    1. 2 ek étolaj
    2. 1 fej lila hagyma
    3. 10 dkg szeletelt bacon
    4. 3 gerezd fokhagyma
    5. 2 fehérrépa
    6. 2 sárgarépa
    7. 50 dkg gomba
    8. 40 dkg zöldborsó
    9. 2 ek finomliszt
    10. 1 tk pirospaprika
    11. 6 burgonya
    12. 1 ek petrezselyemzöld
    13. 1 ek lestyán
    14. 5 dl tejföl

    A recept ide kattintva folytatódik! »»»

    Főétel A: Tarjás sajtkrémes tészta tepsiben

    Hozzávalók:

    1. 25 dkg szarvacska tészta
    2. 15 dkg füstölt-főtt tarja
    3. 1 zöldfűszeres tömlős sajt (100g)
    4. 2 dl főzőtejszín (20%-os)
    5. 1 csipet só
    6. 1 csipet bors
    7. 1 csapott kk házi fokhagymakrém (esetleg 2 gerezd fokhagyma)
    8. 1 marék reszelt sajt a tetejére (kb. 3 dkg)

    A recept ide kattintva folytatódik! »»»

    Főétel B: Szalonnás zöldbabfőzelék

    Hozzávalók:

    1. 1 kg fagyasztott zöldbab
    2. 40 dkg húsos szalonna
    3. 2 dl tejföl
    4. 1 csokor kapor
    5. 1, 5 – 2 ek liszt
    6. só, ecet, cukor, ételízesítő

    A recept ide kattintva folytatódik! »»»

    Desszert: Almás fahéjas csigafánk

    Hozzávalók:

    • 40 dkg finomliszt
    • 3 dkg élesztő
    • 1,5 dl tej
    • 3 evőkanál cukor
    • 4 dkg vaj
    • csipet só
    • 1 kiskanál fahéj
    • 3 tojás sárgája
    • 2 db alma
    • 1/ 2 citrom leve

    A recept ide kattintva folytatódik! »»»

    Szólj hozzá