A mai nap:
Március 19. hétfő, József és Bánk napja.
Leves: Csirkebecsinált leves májgaluskával
Hozzávalók:
- 80 dkg csirkeaprólék
- 2 ek kacsazsír
- 2 szál sárgarépa
- 2 szál fehérrépa
- 1 zellergumó
- 1 fej vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 karalábé
- 30 dkg zöldborsó
- 1 szál zeller zöld
- 1 ek finomliszt
- 1 kk pirospaprika
- 0,5 csokor petrezselyem
- őrölt bors
- só
A recept ide kattintva folytatódik! »»»
Főétel A: Bakonyi sertéstokány
Hozzávalók:
- 70 dkg sertéscomb
- 50 dkg gomba
- 20 dkg füstölt császárszalonna
- 1 db vöröshagyma
- 2-3 gerezd fokhagyma
- 1 db sárgapaprika
- 1 db paradicsom
- 1-1,5 dl tejszín
- 3 dl tejföl
- 1 tk liszt
- só
A recept ide kattintva folytatódik! »»»
Főétel B: Túrós csusza
Hozzávalók:
- 20 dkg húsos szalonna
- 1 liter tejföl
- 75 dkg túró
- 30 dkg csusza tészta
- ízlés szerint só
A recept ide kattintva folytatódik! »»»
Desszert: Puha, omlós almás pite
Hozzávalók:
- 4 tojássárgája
- 15 dkg margarin
- 3 dkg élesztő
- 30 dkg liszt
- 50 ml tej
- 1 kk cukor
- csipet só