A mai nap:
Február 20. kedd, Aladár és Álmos napja. 174 éve ezen a napon született Munkácsy Mihály festőművész.
Leves: Csípős-babos káposztaleves
Hozzávalók:
- 50 dkg savanyú káposzta
- 25 dkg krumpli
- 1 db fehér bab konzerv
- 1 cs debreceni (5 db-os)
- 1 fej vöröshagyma
- 2 sárgarépa
- 1 ek sűrített paradicsom
- chili ízlés szerint
- só
- 3 dkg vaj
- 1-1,5 l víz
A recept ide kattintva folytatódik >>>
Főétel A: Toroskáposzta
Hozzávalók:
- 2 kg savanyú káposzta
- 1 kg sertéscomb
- 2 kk só
- 1 tk őrölt bors
- 1 tk ételízesítő
- 2 ek házi darált paprika
- 2-3 gerezd zúzott fokhagyma
- 1 dl olaj
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 1 mk őrölt pirospaprika
A recept ide kattintva folytatódik >>>
Főétel B: Tarjás-sajtkrémes tészta
Hozzávalók:
- 25 dkg szarvacska tészta
- 15 dkg füstölt-főtt tarja
- 1 zöldfűszeres tömlős sajt (100g)
- 2 dl főzőtejszín (20%-os)
- 1 csipet só
- 1 csipet bors
- 1 csapott kk házi fokhagymakrém (esetleg 2 gerezd fokhagyma)
- 1 marék reszelt sajt a tetejére (kb. 3 dkg)
A recept ide kattintva folytatódik >>>
Desszert: Almás levél
Hozzávalók:
- 1 cs leveles tészta (50 dkg)
- 1-2 alma
- 2 ek méz
- 1 cs vaníliás cukor
- 1 mk almáspite fűszerkeverék
- 1 kisebb tojás a lekenéshez