Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Mit főzzek ma? 2017.08.21. hétfő

Dátum: 2017-08-21 / Írta: Budai István / Látták: 37521 /

Neked is komoly dilemma, hogy mi legyen az ebéd? A Receptneked.hu minden hétköznap segít neked eldönteni, hogy mi legyen a mai menü!




  • A mai nap:

    Augusztus 21 hétfő, Sámuel és Hajna napja.

    Leves: Alma-eper leves

    eperleves

    Hozzávalók:

    1. 4 közepes alma
    2. 25 dkg eper
    3. 1 csipet só
    4. 2-3 ek cukor (a gyümölcsök édességének függvényében)
    5. 2 dl főzőtejszín
    6. 0,5 tasak eperízesítésű pudingpor
    7. 1 tasak vaníliás cukor

    A recept ide kattintva folytatódik! >>>

    Főétel A: Sajt alatt sült cukkinis csirkemell

    cukkini

    Hozzávalók:

    1. 2 közepes csirkemell filé (8 kisebb szelet)
    2. 4 gerezd fokhagyma
    3. 1 kk só
    4. 1 kisebb, zsenge cukkini
    5. 1/3 kk őrölt bors
    6. 1 dl olaj
    7. 15 dkg trappista sajt

    A recept ide kattintva folytatódik! >>>

    Főétel B: Zöldségágyon sült csirke

    combok

    Hozzávalók:

    1. 4 db csirkecomb, fél csontos csirkemell
    2. 4-5 db krumpli
    3. 2 db alma
    4. 2 db sárgarépa
    5. fűszerek: só,bors,őrölt kömény
    6. zöld fűszerek:kakukkfű,majoránna
    7. 2 tk mustár
    8. 2+1 ek olívaolaj
    9. 1 dl húsleves, vagy zöldségalaplé

    A recept ide kattintva folytatódik! >>>

    Desszert: Sütőben sült gyümölcsös palacsinta

    őali

    Hozzávalók:
    Hozzávalók a palacsinta tésztához:

    1. 20 dkg liszt
    2. 1 vaníliás cukor
    3. 3 db tojás
    4. 2 dl tej
    5. 1 dl szódavíz
    6. 2 ek. cukor
    7. pici só

    A recept ide kattintva folytatódik! >>>

    Szülinapi torta: Fagyi szelet tortaformában

    fagyitorta

    Hozzávalók:

    1. 10 dkg porcukor
    2. 2 db tojás
    3. 10 dkg liszt
    4. 5 dkg darált dió
    5. 1/2 cs sütőpor

    Krém hozzávalói:

    1. 2,5 dl tej
    2. 1 cs vaníliás pudingpor
    3. 25 dkg margarin
    4. 15-20 dkg porcukor
    5. 2 cs vaníliás cukor
    6. 2 tojás sárgája
    7. 3 dl habtejszín
    8. 2-3 dkg csokoládé

    A recept ide kattintva folytatódik! >>>

    Szólj hozzá