A mai nap:
Május 17. szerda, Paszkál napja.
Leves: Májgombóc leves
Hozzávalók:
- 4 szál sárgarépa
- 1 zsenge karalábé
- 1 fej vöröshagyma
- 1 csokor friss petrezselyemlevél
- 2 szál zellerlevél
- 1 fehér húsú paprika
- 3 krumpli
- 1 tk só
- 1 kk bors
- 1 tk házi készítésű darált paprika
A recept ide kattintva folytatódik >>>
Főétel A: Brassói aprópecsenye
Hozzávalók:
- 1 kg sertéshús
- 1,5 kg burgonya
- 5-6 ek étolaj vagy 1 ek sertészsír
- 7-8 gerezd fokhagyma
- 2 tv paprika, vagy lecsóalap
- 1 tk fűszersó
- 1 fej vöröshagyma
- 1 tk fokhagymakrém, vagy 4-5 gerezd fokhagyma
- 3 babérlevél
- 10 szem egész bors
- 1 tk só
A recept ide kattintva folytatódik >>>
Főétel B: Zöld fűszeres karalábé húsgombóccal
Hozzávalók:
- 2 közepes méretű zsenge karalábé
- 1 sárgarépa
- 30 dkg darált sertéshús
- 1 ek. apróra vágott zöldhagyma
- Zöld fűszerek: csokor petrezselyem, kapor,csombor (borsikafű), egy fokhagymaszár
- 2 ek rizs
- só, bors
- 1 dl tejföl
A recept ide kattintva folytatódik >>>
Desszert: Epres pudingos piskóta
Hozzávalók
- 4 tojás
- csipet só
- 10 dkg cukor
- 2 tk vanília kivonat
- 1 dl víz
- 1 dl olaj
- 25 dkg liszt
- 0,5 csomag sütőpor
- 40 dkg eper