A mai nap:
Június 8. Medárd napja.
Leves: Savanyú káposztás bableves
Hozzávalók:
- 60 dkg savanyú káposzta
- 10 dkg szárazkolbász
- 30 dkg füstölt-főtt tarja
- 3 szál sárgarépa
- 1 kis doboz vörös bab (24 dkg)
- 1 kk só
- 1 nagy csipet őrölt bors
- 1 tk házi darált paprika
- 1 ek házi ételízesítő (esetleg 1 leveskocka)
- 2 púpos ek liszt
- 2 ek olaj
- 1 tk őrölt pirospaprika
- 2 dl tejföl
- 2,5 liter víz
A recept ide kattintva folytatódik! >>>
Főétel A: Színes, tarhonyás hús
Hozzávalók:
- 70 dkg karaj
- 2 ek olaj
- 1 púpos kk só
- 1 nagy csipet bors
Tarhonyához:
- 3 ek olaj
- 2 csésze tarhonya (csésze=2,5 dl, ez 400g )
- 1 leveskocka
- 1 kk só
- 1 késhegynyi bors
- 4 csésze víz
- 1 doboz kukorica fele (140g)
- 1 kápia paprika fele
- 1 kis csokor friss petrezselyemlevél
A recept ide kattintva folytatódik! >>>
Főétel B: Spenótos sajtos töltött krumpli
Hozzávalók:
- 3 nagyobb krumpli ( 20-23 dkg darabonként)
- só
- őrölt bors
- kb. 35-40 dkg spenót
- 1 zöld hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 3 ek olívaolaj
- 4-5 koktél paradicsom
- 3-4 szárított paradicsom
- 15 dkg sajt vegyesen (trappista, mozzarella, zöld fűszeres kecskesajt – ez utóbbi a kevesebb)
- 1 tk kókuszzsír
A recept ide kattintva folytatódik! >>>
Desszert: Kefíres kocka
Hozzávalók:
- 20 dkg liszt
- 20 dkg porcukor
- 1 tk szódabikarbóna
- 2,5 dkg kakaópor(cukrozatlan)
- 2,5 dl kefír
- 1 tojás
- 1 dl napraforgóolaj
A recept ide kattintva folytatódik! >>>
Szülinapi torta: Áfonyás joghurttorta
Hozzávalók:
Narancsos piskóta:
- 100 g vaj
- 100 g porcukor
- 100 g reszelt narancshéj
- 100 g tojássárgája
- 90 g rizsliszt
- 3 g kukoricakeményítő
A recept ide kattintva folytatódik! >>>