Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Mi legyen a karácsonyi menü? – Komplett karácsonyi menüsor a levestől a desszertig

Dátum: 2023-12-04 / Írta: Budai István / Látták: /

Minden évben ragaszkodsz a jól bevált, hagyományos menühöz? Vagy a hagyományos ételek mellé szeretnél becsempészni egy-egy különlegesebb fogást is? Esetleg idén gondolsz egy merészet és valami teljesen újjal állsz elő? Mi segítünk Neked pár ötlettel.




  • Aperitif: Bécsi puncs

    Hozzávalók:

    1. 0,5 l víz
    2. 2 teafilter (gyümölcsös)
    3. 1 teáskanál fahéj
    4. 10 db szegfűszeg
    5. 1 dl rum
    6. 4 ek cukor
    7. 0.5 l vörösbor
    8. 2 közepes narancs

    A recept ide kattintva folytatódik! >>>

    Leves A: Krémes, csirkés tortellini leves

    Hozzávalók:

    1. 1 egész csirkemell filé csontozva
    2. 25 dkg torlellini tészta (nálunk sajtos, sonkás töltelékes)
    3. 1 kaliforniai paprika
    4. 1 fej vöröshagyma
    5. 4-5 gerezd fokhagyma
    6. 2 répa
    7. 1 chili paprika
    8. 1 l csirke alaplé (akár kockából is)
    9. 1,5 l víz
    10. 0,5 l főzőtejszín
    11. só, bors ízlés szerint
    12. 1 tk kakukkfű
    13. fél csokor petrezselyemzöld
    14. egy nagy marék spenót
    15. kevés olaj

    A recept ide kattintva folytatódik! >>>

    Leves B: Gesztenyekrémleves friss gesztenyéből

    Hozzávalók:

    1. 1 fej vöröshagyma
    2. 1 szál sárgarépa
    3. kókuszzsír
    4. bors
    5. kakukkfű
    6. kb fél liter víz
    7. 40 dkg főtt gesztenye
    8. 2 dl tejszín
    9. 1 ek méz

    A recept ide kattintva folytatódik! >>>

    Főétel A: Gesztenyés-áfonyadzsemmel töltött pulykamell hercegnő burgonyával

    Hozzávalók:

    1. 6 nagy szelet pulykamell
    2. 20 dkg szeletelt bacon
    3. 25 dkg gesztenyemassza
    4. 10 dkg mascarpone
    5. só (ízlés szerint)
    6. őrölt fehérbors (ízlés szerint)
    7. 1 dl fehérbor
    8. 1-2 ek zsír (vagy olaj)

    A recept ide kattintva folytatódik! >>>

    Hidegtál: Kaszinótojás

    Hozzávalók:

    1. 8 tojás
    2. 1 dl tejföl
    3. 2 ek majonéz
    4. 1 tk mustár
    5. só és bors ízlés szerint
    6. kevés cukor
    7. fél csokor petrezselyemzöld
    8. 2 ek majonéz
    9. 1 tk mustár
    10. 2 ek tejföl
    11. csipet só, bors
    12. 1 kk porcukor
    13. 1 kk citromlé

    A recept ide kattintva folytatódik! >>>

    Desszert: Mákos guba trifle

    Hozzávalók:

    1. 6 szikkadt kifli
    2. 15 dkg darált mák
    3. 10 dkg porcukor
    4. 1 citrom lereszelt héja
    5. 5-7 dl felforrósított tej

    A recept ide kattintva folytatódik! >>>

    Szólj hozzá