Aperitif: Bécsi puncs
Hozzávalók:
- 0,5 l víz
- 2 teafilter (gyümölcsös)
- 1 teáskanál fahéj
- 10 db szegfűszeg
- 1 dl rum
- 4 ek cukor
- 0.5 l vörösbor
- 2 közepes narancs
A recept ide kattintva folytatódik! >>>
Leves A: Krémes, csirkés tortellini leves
Hozzávalók:
- 1 egész csirkemell filé csontozva
- 25 dkg torlellini tészta (nálunk sajtos, sonkás töltelékes)
- 1 kaliforniai paprika
- 1 fej vöröshagyma
- 4-5 gerezd fokhagyma
- 2 répa
- 1 chili paprika
- 1 l csirke alaplé (akár kockából is)
- 1,5 l víz
- 0,5 l főzőtejszín
- só, bors ízlés szerint
- 1 tk kakukkfű
- fél csokor petrezselyemzöld
- egy nagy marék spenót
- kevés olaj
A recept ide kattintva folytatódik! >>>
Leves B: Gesztenyekrémleves friss gesztenyéből
Hozzávalók:
- 1 fej vöröshagyma
- 1 szál sárgarépa
- kókuszzsír
- só
- bors
- kakukkfű
- kb fél liter víz
- 40 dkg főtt gesztenye
- 2 dl tejszín
- 1 ek méz
A recept ide kattintva folytatódik! >>>
Főétel A: Gesztenyés-áfonyadzsemmel töltött pulykamell hercegnő burgonyával
Hozzávalók:
- 6 nagy szelet pulykamell
- 20 dkg szeletelt bacon
- 25 dkg gesztenyemassza
- 10 dkg mascarpone
- só (ízlés szerint)
- őrölt fehérbors (ízlés szerint)
- 1 dl fehérbor
- 1-2 ek zsír (vagy olaj)
A recept ide kattintva folytatódik! >>>
Hidegtál: Kaszinótojás
Hozzávalók:
- 8 tojás
- 1 dl tejföl
- 2 ek majonéz
- 1 tk mustár
- só és bors ízlés szerint
- kevés cukor
- fél csokor petrezselyemzöld
- 2 ek majonéz
- 1 tk mustár
- 2 ek tejföl
- csipet só, bors
- 1 kk porcukor
- 1 kk citromlé
A recept ide kattintva folytatódik! >>>
Desszert: Mákos guba trifle
Hozzávalók:
- 6 szikkadt kifli
- 15 dkg darált mák
- 10 dkg porcukor
- 1 citrom lereszelt héja
- 5-7 dl felforrósított tej