1. Rákóczi túrós sajttorta
Hozzávalók:
Tészta:
- 25 dkg liszt
- 15 dkg vaj
- 7 dkg por állagú xilit
- 1 citrom reszelt héja
- 1 tojássárgája
Töltelék:
- 50 dkg light sajtkrém
- 25 dkg light túró
- 15 dkg 12 %-os tejföl
- 15 dkg por állagú xilit
- 1 citrom reszelt héja
- 4 tojás
- 1 vaníliarúd kikapart belseje
A recept ide kattintva folytatódik! >>>
2. Málnás sajttorta
Hozzávalók:
- 120 g darált keksz
- 55 g darált dió
- 30 g kristálycukor
- 100 g vaj
Krémhez:
- 540 g natúr krémsajt
- 160 g kristálycukor
- 45 g étkezési keményítő
- 240 ml tejföl (20%-os)
- 3 tojás (közepes, “M”-es méretű)
- 3 tojássárgája
- 1 citrom reszelt héja
Továbbá:
- 120 g málna
A recept ide kattintva folytatódik! >>>
3. Nutellás sajttorta pirított mogyoróval
Hozzávalók:
Kekszalap:
- 25 dkg keksz összetörve (pl zabkeksz)
- 10 dkg szobahőmérsékletű vaj
- 2 evőkanál nutella (a krémhez megadott 40 dkg-ból kivéve)
- 3 evőkanál pirított, összetört törökmogyoró
Krém:
- 500 g sajtkrém vagy mascarpone
- 40 dkg Nutella
- 3 dl hideg, magas zsírtartalmú habtejszín
- 10 dkg porcukor
A recept ide kattintva folytatódik! >>>
4. Limonádés sajttorta
Hozzávalók:
A tortaalaphoz:
- 20 dkg édes keksz
- 5 dkg olvasztott vaj
A krémhez:
- 1-1 lime, narancs és citrom leve
- 9 g lapzselatin
- 50 dkg ricotta
- 20 dkg krémsajt (mascarpone)
- 15 dkg porcukor
A szószhoz:
- 10 dkg málnapüré
- 6 dkg cukor
- kevés víz
- 1-1 lime és citrom reszelt héja
- 25 dkg erdei gyümölcs
A recept ide kattintva folytatódik! >>>
5. Fehér csokis málnás sajttorta
Hozzávalók:
- 15 dkg édes kakaós keksz
- 8 dkg vaj
- 15 dkg fehér csokoládé
- 25 dkg mascarpone
- 2 dl habtejszín
- 1 csomag vaníliás cukor
- porcukor
- reszelt citromhéj
Málnaöntet:
- 20 dkg málna
- 1 csomag vaníliás cukor
- 10 dkg porcukor
- őrölt fahéj
- 1 tk kukoricakeményítő
- 1 dl víz