Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Laktató egytálételek – 8 recept, hogy ne kelljen a körettel bajlódni

Dátum: 2024-10-22 / Írta: Budai István / Látták: /

Az egytálételek mindig praktikus megoldást jelentenek, amikor nincs időnk külön foglalkozni a körettel. Ezek az ételek nemcsak egyszerűek, de tartalmasak és laktatóak is, hiszen minden egy tálban készül el. Tökéletes választások egy rohanós hétköznapra vagy egy pihentető hétvégére, amikor finomat szeretnénk enni anélkül, hogy hosszasan kellene a konyhában időzni. Ráadásul a gazdag, ízletes egytálételek mindenki számára kedvezőek, hiszen a zöldségek és húsok harmonikus kombinációja egy tálban összeérik, így igazán ízletes és laktató fogások születnek.




  • Ebben a válogatásban 8 olyan egytálételt gyűjtöttünk össze, amelyekkel garantáltan nem kell a köreten gondolkodnod. A gyrostál krumplival és a serpenyős rakott krumpli igazi klasszikus, laktató fogások, míg a rakott brokkoli egészséges és ízletes választás. A frankfurti tokány és az üvegtálas réteges mexikói gazdag, fűszeres ízeket hoznak az asztalra, a magyaros rakott tarhonya pedig egy igazi hazai kedvenc. A nikujaga, a japán rakott húsos-krumplis fogás egzotikusabb ízvilágot kínál, míg a lusta asszony rakott krumplija egyszerű, de nagyszerű megoldás, ha valami gyorsan elkészíthető, mégis laktató ételt szeretnél. Ezekkel az egytálételekkel nemcsak időt takaríthatsz meg, hanem mindenki elégedett lesz a végeredménnyel!

    1. Gyrostál krumplival recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    • 1 kg krumpli
    • 60 dkg sertéstarja
    • 0,5 csomag gyros fűszerkeverék
    • olaj
    • 1 piros húsú paprika
    • 1 csokor újhagyma
    • 8 koktélparadicsom
    • só, bors ízlés szerint

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    2. Serpenyős rakott krumpli recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    • 50 dkg krumpli
    • 50 dkg darált hús
    • só, bors
    • 1 tk morzsolt majoránna
    • 1 tk morzsolt oregánó
    • 1 fej vöröshagyma
    • 2 gerezd zúzott fokhagyma
    • kevés zsiradék
    • 2 dl tejszín
    • kb 20 dkg reszelt sajt

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    3. Rakott brokkoli recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    • 90 dkg friss vagy fagyasztott brokkoli
    • 50 dkg darált hús
    • 1 fej vöröshagyma
    • 2-3 evőkanál olaj
    • 15 dkg rizs
    • őrölt bors
    • 40 dkg tejföl
    • 10 dkg reszelt sajt

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    4. Frankfurti tokány recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    • 0,5 kg csirkemell
    • 2 pár virsli
    • 70 dkg kelkáposzta
    • 1 fej vöröshagyma
    • 1 gerezd fokhagyma
    • 2 evőkanál sűrített paradicsom
    • 1 teáskanál majoránna
    • 0,5 kávéskanál őrölt kömény
    • bors
    • olaj

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    5. Üvegtálas réteges mexikói recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    • 0,5 kg darált hús
    • 250 g rizs
    • 1 kis csomag (450 g) fagyos mexikói vegyes zöldség
    • 1 cs mexikói fűszerkeverék
    • 375 g tejföl
    • 1 fej vöröshagyma
    • só, bors, paprika
    • sajt ízlés szerint

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    6. Magyaros rakott tarhonya recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    • 20 dkg tarhonya (szárazon mérve)
    • 5-7  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 üveg lecsó (720 ml-es)
    • kb 20 dkg kolbász
    • 45 dkg tejföl
    • 2-3 gerezd fokhagyma
    • só, bors ízlés szerint
    • 15-20 dkg reszelt sajt

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    7. Nikujaga recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    • 50 dkg sertéshús
    • 4-5 közepes szem krumpli
    • 3-4 vékonyabb sárgarépa
    • 2 fej lila hagyma
    • 1,5 dl száraz fehérbor
    • 1 dl szójaszósz
    • 10 dkg borsó
    • 2-3 ek olivaolaj
    • curry por

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    8. Lusta asszony rakott krumplija recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    • 1-1,5 kg krumpli
    • 5 főtt  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 3 nyers  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 5 szál virsli
    • 10-15 dkg reszelt sajt
    • fél szál kolbász
    • 375 g tejföl
    • 2 dl tejszín
    • só, bors ízlés szerint

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    Szólj hozzá