Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Ízletes és laktató levesek – 12 recept a hét minden napjára

Dátum: 2024-10-29 / Írta: Budai István / Látták: /

Ha szereted a változatosságot az ebédlőasztalon, ezek a levesek tökéletes választások a hét bármely napjára! A tartalmas és könnyedebb levesek váltakozása izgalmasabbá teszi a hétköznapokat, és garantálja, hogy mindig valami finomság kerüljön az asztalra. A krémlevesektől a laktató, húsos levesekig mindent megtalálsz ebben a válogatásban, így minden ízlésnek megfelelhet egy-egy recept.




  • Ebben a válogatásban 12 különleges levesreceptet hoztunk, amelyek között biztosan találsz kedvedre valót. A klasszikus zöldborsóleves, a krémes kukoricakrémleves és a sajtos brokkolikrémleves finom és egyszerű, míg a babos-csülkös káposztaleves és a kolbászos fejtett bableves igazi kiadós fogások. A kapros túrógombóccal készült csirkeraguleves és a görög citromos leves pedig különleges ízeket hoz az asztalra.

    1. Borsóleves recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    • 500 gramm zöldborsó (fagyasztott vagy üveges)
    • 4-5 sárgarépa
    • 2 petrezselyem
    • bors
    • ételízesítő
    • pirospaprika,
    • aprított petrezselyemzöld
    • 5 dkg vaj
    • 2 evőkanál rétesliszt
    • 1 fej vöröshagyma (héjastul)

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    2. Csirke raguleves kapros túrógombóccal recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    • 1 csirke apróléka belsőséggel együtt (máj, szív)
    • 2 nagy szál sárgarépa felkarikázva
    • 1 nagy szál fehérrépa felkarikázva
    • 2 nagy szál újhagyma felkarikázva
    • 10 dkg zeller felkockázva
    • 10 dkg karalábé felkockázva
    • 25 dkg zöldborsó
    • pár rózsa brokkoli
    • 1 paradicsom
    • 3-4 gerezd fokhagyma
    • 1 csokor friss kapor
    • 10 szem szemes bors
    • csipetnyi lestyán
    • citromlé
    • 2 dl tejszín
    • 25 dkg túró
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2 evőkanál búzadara

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    3. Nyírségi burgonyagombóc leves recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    • 40 dkg sertéslapocka
    • 3 szál sárgarépa
    • 2 szál fehérrépa
    • 1 darab zeller
    • 1 dfej vöröshagyma
    • 0,25 fej karfiol
    • 15 dkg zöldborsó
    • 15 dkg gomba
    • 2 gerezd fokhagyma
    • 2 dl tejszín
    • 2 evőkanál vaj
    • ételízesítő ízlés szerint
    • bors
    • petrezselyemzöld
    • csipet fűszerpaprika
    • 1/2 citrom leve

    Gombóchoz:

    • 20 dkg burgonya
    • 8 dkg finomliszt
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • csipet szerecsendió

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    4. Gombaleves sárgarépával és póréhagymával recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    • 1 szál póréhagyma
    • 2 szál sárgarépa
    • 1 fej vöröshagyma
    • 30 dkg gomba
    • 2 evőkanál olaj
    • 2 db húsleveskocka
    • bors
    • 2 dl tejföl
    • 1 evőkanál finomliszt
    • 1 csokor petrezselyemzöld
    • 0.5 db citrom leve

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    5. Görög citromos leves recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    • 750 g szárnyas levesmix
    • 2 nagyobb sárgarépa
    • 1 petrezselyemgyökér
    • 1 kicsi zeller
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 8 dkg rizs
    • kevés kapor
    • citromlé

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    6. Zellerkrémleves zsemlegombóccal recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    • 1 közepes zellergumó
    • 1 tk liszt (púpozott)
    • 1 citrom leve
    • 1 mk kristálycukor
    • 2 tk ételízesítő
    • só (ízlés szerint)
    • csipetnyi szerecsendió
    • őrölt fekete bors (ízlés szerint)
    • 2 dl főzőtejszín
    • 5 dkg vaj
    • 1 ek olívaolaj
    • 1 l víz

    Zsemlegombóchoz:

    • 2 szikkadt zsemle
    • 5 dkg füstölt kolbász
    • 1 dl tej
    • 2 csipet őrölt fekete bors
    • 1/2 kk só
    • 1 kisebb csokor petrezselyemzöld
    • 3 ek liszt
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS (nagy)

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    7. Babos-csülkös káposztaleves recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    • 30 dkg tarkabab (nagyobb szemű)
    • 30 dkg füstölt csülök (nyers)
    • 30 dkg savanyú káposzta
    • 2 szál sárgarépa
    • 1 fej vöröshagyma
    • só (ízlés szerint)
    • 2 tk ételízesítő
    • 3 szem borókabogyó
    • 1 db babérlevél
    • 2 tk liszt
    • 1 tk pirospaprika
    • 1 tk piros arany
    • 2 ek étolaj
    • kb 2-2,5 l víz

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    8. Májgombócleves recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    • kevés olaj
    • 1 kis fej vöröshagyma
    • 2 szál sárgarépa
    • 1 szál fehérrépa
    • fél zeller
    • fél karalábé
    • 25 dkg zöldborsó (fagyott)
    • 25 dkg gomba
    • pici pirospaprika, só, bors, vegeta

    Májgombóc:

    • kevés olajon dinsztelt 1 fej vöröshagyma
    • 30 dkg csirkemáj (aprítóval pépesítve)
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 10 dkg finomliszt
    • 2 ek gríz
    • 2 ek zsemlemorzsa
    • petrezselyemzöld
    • só, bors

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    9. Kukorica krémleves baconnel recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    • 10 szelet bacon
    • 820 g csemegekukorica
    • 4 gerezd fokhagyma
    • 150 g tejföl
    • 1 evőkanál finomliszt
    • 1 dl tej
    • só ízlés szerint
    • curry ízlés szerint (elhagyható)
    • 1 szál újhagyma

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    10. Sajtos brokkoli leves recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    • 5 dkg húsos füstölt szalonna
    • 2 ek vaj
    • 1 nagy fej vöröshagyma
    • 4 ek finomliszt
    • 5 dl tejszín
    • 1,5-2 l víz vagy zöldségleves leve
    • 2 fej brokkoli
    • 1 nagyobb répa
    • só, bors, szerecsendió
    • kb 15 dkg sajt reszelve (nálunk vörös cheddar)

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    11. Füstölt kolbászos fejtett bableves csipetkével recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    • 60 dkg fejtett bab
    • 20 dkg füstölt kolbász
    • 1 fej vöröshagyma
    • 2 gerezd fokhagyma
    • 2 szál sárgarépa
    • 1 paszternák (vagy zöldség)
    • 1 tk liszt
    • petrezselyemzöld, zellerzöld, lestyán csokorba kötve
    • 1 tv paprika és paradicsom
    • 2 tk ételízesítő
    • 1 tk só
    • 2 l víz

    Csipetke:

    • kb 10 dkg liszt
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • csipet só

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    12. Nyírségi gombócleves recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    • 500 g sertéstarja
    • 2 szál sárgarépa
    • 1 szál fehérrépa
    • 1 kisebb zeller
    • 1 fej vöröshagyma
    • 20 dkg gomba
    • 10 dkg zöldborsó
    • 2 gerezd fokhagyma
    • olaj vagy zsír
    • a krumpli főzővize
    • 2 teáskanál lestyán
    • 2 teáskanál tárkony
    • 2 teáskanál petrezselyemzöld

    Gombóchoz:

    • 20 dkg krumpli
    • 10 dkg liszt
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • csipet szerecsendió

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    Szólj hozzá