1 . Ragacsos sült oldalas
Hozzávalók:
- 2 kg húsos sertésoldalas
- 1 nagy fej és 4 gerezd fokhagyma
- 8 dl ketchup
- 8 ek méz
- 15 szem bors
- 1 csapott kk őrölt bors
- 1 kk őrölt oregánó
- 1 kk őrölt rozmaring
- só
- 2 ek Worchester-szósz
A recept ide kattintva folytatódik! »»»
2. Mustáros tarjasült szalvétagombóccal
Hozzávalók:
- 80 dkg tarja
- 3 ek mustár
- bors ízlés szerint
- 2 nagy fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1,5 evőkanál házi ételízesítő
A recept ide kattintva folytatódik! »»»
3. Lilahagymás, burgonya ágyon sült csülök
Hozzávalók:
- 1 közepes füstölt hátsó csülök
- 1 közepes fej fehér, édes káposzta
- 3 evőkanál kristálycukor
- 2 kávéskanál ecet
- őrölt kömény
- olaj
- só
- víz
- 2 közepes fej lila hagyma
- 1,5 kg burgonya
A recept ide kattintva folytatódik! »»»
4. Jóasszony szelet
Hozzávalók:
- 4 személyre
- 8 szelet sertéskaraj
- 50 dkg gomba
- 5-6 fej vörös-, vagy lila hagyma
- 20-30 dkg kolozsvári szalonna
- só, bors
- petrezselyem
- liszt
- kevés olaj
A recept ide kattintva folytatódik! »»»
5. Lassan sült császárhús fűszeres krumplival
Hozzávalók:
- 1 ek só
- 1 tk kakukkfű
- 1 tk rozmaring
- 1 tk majoranna
- 1 tk őrölt színes bors
- 1/2 tk őrölt zöld bors
- 5-6 gerezd fokhagyma
- kell még 2 dl húsalaplé