1. Meggyes-gesztenyés kosárka recept
A meggyes-gesztenyés kosárka egy látványos és ízletes sütemény, amelyben a meggy savanykás íze remekül harmonizál a gesztenye krémes édességével. A ropogós kosárka és a lágy töltelék különleges kontrasztot alkot, így minden falat egy igazi élmény.
Hozzávalók:
- 10 dkg finomliszt
- 10 dkg rétesliszt
- 10 dkg hideg vaj vagy margarin
- 4 dkg porcukor
- csipet só
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- tejföl ha szükséges
Töltelék:
- 25 dkg gesztenyemassza
- 1,5 dl tej
- 1/2 cs vaníliás pudingpor (2 dkg)
- 3 ek cukor
- rum ízlés szerint
- lecsepegtetett meggybefőtt
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
2. Vaníliás-gesztenyés diószelet recept
A vaníliás-gesztenyés diószelet egy réteges sütemény, amelyben a vaníliás krém, a gesztenyés töltelék és a dió kombinációja igazi kényeztetést nyújt. A lágy krémek és a dió ropogóssága tökéletesen kiegészítik egymást, és garantáltan a család kedvence lesz.
Hozzávalók:
- 6 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- 100 g cukor
- csipet só
- 150 g darált dió
- 50 g finomliszt
- 12 g sütőpor
Krém:
- 6 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 70 g cukor
- 30 g vaníliás cukor
- 500 ml tej
- 15 g zselatin (por)
- kb 6 ek víz
- 500 ml habtejszín
- 500 g gesztenyemassza
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
3. Gesztenyés, babapiskótás krémes recept
A gesztenyés babapiskótás krémes egy egyszerű, mégis fantasztikus édesség, amely gyorsan elkészíthető, hiszen sütés nélkül készült. A babapiskóta és a gesztenyekrém lágyan ölelkeznek össze, és egy krémes, édes desszertet alkotnak, amit nehéz abbahagyni.
Hozzávalók:
- 2 csomag gesztenyemassza (50 dkg)
- 25 dkg darált keksz
- rumaroma (ízlés szerint)
- 15 dkg cukor
- 2 ek kakaópor
- tej (nem sok csak amennyit felvesz)
Krém:
- 9 dl tej
- 3 csomag vaníliás pudingpor
- 20 dkg porcukor
- 25 dkg margarin
Rétegzés:
- kb 31 db babapiskóta (230 g)
Tetejére:
- 2,5-3 dl habtejszín
- kakaópor
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
4. Gesztenyés rumos-meggyes pohárkrém recept
A gesztenyés-rumos meggyes pohárkrém egy igazán elegáns desszert, amelyben a rumos meggy és a gesztenyés krém selymesen simul össze egy pohárban. Ez a sütemény nemcsak látványos, hanem ízvilágában is különleges. A rum és a meggy fanyar íze tökéletesen kiemeli a gesztenye édességét.
Hozzávalók:
6 pohárhoz:
- 25 dkg gesztenyemassza
- 1 kisebb üveg rumos-meggybefőtt (v. rum nélküli)
Vaníliakrém:
- 1 csomag tejszín ízű pudingpor
- 2,5 dl tej
- 2 csomag vaníliás cukor
- 2-3 ek kristálycukor
- 2 dl habtejszín
Tejszínes-csokoládékrém:
- 6 dkg étcsokoládé (min. 70%-os)
- 1 dl habtejszín
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
5. Gesztenyés szelet recept
A gesztenyés szelet egy klasszikus sütemény, amelyben a gesztenyekrém gazdagon borítja be az omlós tésztát. A lágy, krémes rétegek és a gesztenye bársonyos íze minden harapásban újabb élményt nyújt.
Hozzávalók:
Tészta:
- 4 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 12,5 dkg liszt
- 5 dkg darált dió
- 12,5 dkg porcukor
- 1 tk vanília aroma
- 2 ek forró víz
- 1 mk sütőpor
- 1 tk mézes-fűszerkeverék
Krém:
- 15 dkg mascarpone
- 2 dl habtejszín
- porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 2-3 ek savanykás lekvár
Tetejére:
- 15-20 dkg rumos gesztenyemassza
- olvasztott csokoládé
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
6. Gesztenyekrémes aszaltszilvás rolád recept
A gesztenyekrémes aszalt szilvás rolád egy igazi különlegesség, amelyben a gesztenye és az aszalt szilva tökéletesen kiegészítik egymást. Az aszalt szilva természetes édessége és a gesztenyés krém gazdag ízvilága miatt ez a sütemény tökéletes választás ünnepi alkalmakra is.
Hozzávalók:
- 6 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 12 dkg cukor
- 12 dkg liszt
- 2 ek kakaópor
- 2 dkg olvasztott margarin
A krémhez:
- 25 dkg margarin
- 20 dkg gesztenyepüré
- 20 dkg porcukor
- 1-2 ek Rum vagy rum aroma
- 20 dkg aszalt szilva
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
7. Gesztenye golyó recept
A gesztenyegolyó egy egyszerű, sütés nélküli desszert, amelyet gyorsan elkészíthetsz, de az íze mégis felejthetetlen. A gesztenye édes krémessége és a csokoládé bevonat tökéletes párosítást alkot, így ez a falatnyi édesség bármilyen alkalomra tökéletes választás.
Hozzávalók:
- 50 dkg darált keksz
- 20 dkg margarin
- 1 cs (25dkg) gesztenye massza
- 15 dkg porcukor
- 1 dl rum
Máz
- 2 db tejcsokoládés tortabevonót felolvasztunk és elkeverünk benne 5 evőkanál olajat
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
8. Gesztenyekrémes keksztekercs recept
Végül, a gesztenyekrémes keksztekercs egy igazi retró desszert, amelyet mindenki ismer és szeret. A kekszes alap és a gazdag gesztenyekrém remekül kiegészítik egymást, és egy ízletes, krémes süteményt alkotnak.
Hozzávalók:
- 50 dkg darált keksz
- 20 dkg porcukor
- 2 evőkanál kakaópor
- 2 csomag vaníliás cukor
- kb. 3 dl tej
- rum, vagy rumaroma
Krémhez:
- 25 dkg gesztenyemassza
- 10 dkg porcukor
- 12 dkg margarin
- kevés rum
Tetejére:
- kevés rum és tej
- kókuszreszelék