1 . Bazsalikomos tárkonyos karalábéfőzelék
Hozzávalók:
- 3 db karalábé
- 1,5 fej vöröshagyma
- 1-2 ek vaj
- ízlés szerint olíva étolaj
- ízlés szerint bazsalikom
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
- 500 ml tejszín
- 140 ml tejföl (1 kis doboz)
- 1/2 citrom leve
- ízlés szerint paprika
A recept ide kattintva folytatódik! »»»
2. Zöldbabfőzelék gazdagon
Hozzávalók:
- 1 / 2 kg zöldbab
- 30 dkg burgonya
- só
- őrölt bors
- 375 gr tejföl
- 2 ek liszt
- 1 kk cukor
- 1 ek citromlé
- 2 ek étolaj
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 2-3 gerezd fokhagyma felaprítva
- 1 tk fűszerpaprika
- víz
A recept ide kattintva folytatódik! »»»
3. Paradicsomos káposzta fűszeres tarjával
Hozzávalók:
- 1 közepes fej káposzta
- 1 kisebb fej hagyma
- 250 g sűrített paradicsom vagy 2,5 liter friss paradicsomlé
- 3 evőkanál olaj
- 3 evőkanál liszt
- só
- őrölt kömény
- cukor
A recept ide kattintva folytatódik! »»»
4. Édes finomfőzelék
Hozzávalók:
- 25 dkg zöldborsó
- 15 dkg kukorica
- 2 közepes szál sárgarépa
- 1 csapott kk só
- 1 nagy csipet bors
- 3 csapott ek cukor
- 3 dl tejföl
- 2 ek liszt
A recept ide kattintva folytatódik! »»»
5. Tejfölös krumplifőzelék fasírttal
Hozzávalók:
- 1 kg burgonya
- 2 db babérlevél
- 1-2 ek almaecet (6%-os)
- ízlés szerint só
- 1 tk házi paprikakrém
- 1 tk házi ételízesítő
- 1 tk majoránna
- 1 ek étolaj
- 1 fej vöröshagyma
- 3 ek finomliszt
- 1 kk pirospaprika
- 2 dl tejföl