Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Desszertek karácsonyra – 8 recept, amit érdemes megnézni

Dátum: 2024-12-16 / Írta: Budai István / Látták: /

A karácsonyi ünnepek elmaradhatatlan részei a finom desszertek, amelyek a meghitt pillanatok édes kísérői. Összegyűjtöttünk 8 fantasztikus receptet, amelyek garantáltan feldobják az ünnepi asztalt. A Sacher golyóktól a bejgli szeletig, a spirál palacsintatortától a tiramisu roládig minden desszert különleges és könnyen elkészíthető. Készítsd el ezeket az édes finomságokat, és varázsold emlékezetessé az ünnepeket!




  • Karácsonykor az ünnepi menü megkoronázásához a desszertek nyújtják a legédesebb élményeket. Az illatos sütemények és krémes édességek nemcsak ízükben, hanem látványukban is hozzájárulnak az ünnepi hangulathoz. Összeállítottunk egy válogatást 8 különleges desszertből, amelyek között megtalálod a hagyományos és a modern ízeket is, hogy minden vendégednek kedvére tegyél.

    A Sacher golyók és a Nutellával töltött puffancsok azoknak szólnak, akik a csokoládé és a gazdag ízek szerelmesei. A bejgli szelet és a grízes-mézes krémes a klasszikus karácsonyi ízeket idézik meg, míg a mogyorós keksz könnyed ropogósságával hódít.

    Ha valami látványos és különleges desszertet keresel, a spirál palacsintatorta igazi sztárja lehet az ünnepi asztalnak. A mimóza szelet elegáns és üde választás, amely a gyümölcsös ízek kedvelőinek kedvez. A pihe-puha tiramisu rolád pedig egy modern csavarral varázsolja új szintre a hagyományos ízeket.

    Ezek a desszertek nemcsak finomak, hanem könnyen elkészíthetők is, így tökéletesek az ünnepi rohanás közepette. Akár klasszikus, akár modern hangulatot szeretnél teremteni, ezekkel a receptekkel garantáltan sikered lesz. Süsd meg őket, és tedd felejthetetlenné az ünnepeket ezekkel a csodás desszertekkel!

    1. Sacher golyók recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    • 6 dkg vaj
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2 dkg porcukor
    • 12 gr kakaó
    • 5 dkg liszt
    • 4 g sütőpor
    • 4 dkg cukor
    • 5 dkg marcipán
    • 10 dkg sárgabarack lekvár

    Mázhoz:

    • 15-20 dkg étcsokoládé
    • 1 ek étolaj

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    2. Nutellával töltött puffancsok recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    • 10 dkg tej
    • 10 dkg víz
    • 9 dkg vaj
    • 1/2 tk cukor
    • csipet só
    • 11 dkg liszt
    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS (L)

    Tölteni:

    • kb 40 dkg nutella

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    3. Bejgli szelet recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    • 37 dkg liszt
    • 15 dkg vaj
    • 1,25 dkg élesztő
    • 1 csipet só
    • 1,25 dl tej
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 5 dkg cukor
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája a kenéshez

    Mák töltelék:

    • 30 dkg darált mák
    • 15 dkg cukor
    • 2 dl víz
    • 1/2 citrom héja és leve
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • 1 tk vaj
    • 2 ek sárgabaracklekvár

    Dió töltelék:

    • 30 dkg darált dió
    • 15 dkg cukor
    • 2 dl tej
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • 2 ek sárgabaracklekvár
    • 1 tk vaj

    Tetejére:

    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    4. Mogyorós keksz recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    • 300 g finomliszt
    • 50 g mogyoró (finomra őrölve, vagy más olajos mag)
    • 200 g vaj
    • 100 g porcukor
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS

    Töltelékhez:

    • mogyorókrém

    Díszítéshez:

    • 200 g étcsokoládé
    • 1 teáskanál olaj
    • ízlés szerint aprított magvak és dekorcukor

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    5. Spirál palacsintatorta recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • csipet só
    • 70 g cukor
    • 1 evőkanál méz
    • 20 g vaj
    • 30 ml tej
    • 65 g finomliszt
    • 10 g cukrozatlan kakaópor

    Palacsinta:

    • 180 g finomliszt
    • 35 g cukrozatlan kakaópor
    • csipet só
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 260 g tej
    • 160 g víz
    • 25 g olaj

    Krém:

    • 250 g mascarpone
    • 90 g porcukor
    • 150 g görög joghurt
    • 250 g habtejszín

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    6. Mimóza szelet recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    Lapokhoz:

    • 50 dkg liszt
    • 20 dkg margarin vagy 15 dkg zsír
    • 3 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 cs sütőpor
    • 10 dkg porcukor
    • fél citrom reszelt héja és leve
    • szükség szerint tejföl
    • csipet só

    Krémhez:

    • 25 dkg margarin
    • 20 dkg porcukor
    • 5 dl tej
    • 5 ek lisztv1 citrom leve és reszelt héja

    Továbbá:

    • baracklekvár a lap kenéséhez

    A sütéshez:

    • nagy méretű gáztepsi sütőpapírral bélelve

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    7. Grízes mézes krémes recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    • 9 evőkanál tej
    • 9 dkg margarin
    • 1 ek szódabikarbóna
    • késhegynyi szalalkáli
    • 60 dkg finomliszt (a méztől és a liszt minőségétől függően lehet több is)
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 8 dkg cukor
    • 15 dkg méz

    Krém:

    • 1 l tej (ebből szoktam a tésztába valót kimérni)
    • 8 evőkanál cukor
    • 12 evőkanál búzadara
    • 2,5 dl habtejszín

    Máz:

    • 10 dkg vaj
    • 3 evőkanál cukrozatlan kakaópor
    • 3 evőkanál cukor

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    8. Pihe-puha tiramisu rolád recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    Piskótához (25*35 cm):

    • 5 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 90g cukor
    • 2 ml vanília aroma
    • csipet só
    • 50 g olaj
    • 60 g tej
    • 70 g liszt (átszitálva)
    • 15 g kakaópor (átszitálva)

    Krémhez/töltéshez:

    • 200 g mascarpone
    • 300 g tejszín (legalább 30%-os)
    • 50 gr porcukor (de ez ízlés dolga, én mostanában nem annyira édesen kedvelem a dolgokat a diéta végett, így elképzelhető, hogy neked több cukorral jobban fog ízleni)

    Továbbá:

    • kakaópor szitáláshoz
    •  kb 1 dl presszó kávé (ízesítve cukorral ízlés szerint és egy csepp vaníliával)

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    Szólj hozzá