Karácsonykor az ünnepi menü megkoronázásához a desszertek nyújtják a legédesebb élményeket. Az illatos sütemények és krémes édességek nemcsak ízükben, hanem látványukban is hozzájárulnak az ünnepi hangulathoz. Összeállítottunk egy válogatást 8 különleges desszertből, amelyek között megtalálod a hagyományos és a modern ízeket is, hogy minden vendégednek kedvére tegyél.
A Sacher golyók és a Nutellával töltött puffancsok azoknak szólnak, akik a csokoládé és a gazdag ízek szerelmesei. A bejgli szelet és a grízes-mézes krémes a klasszikus karácsonyi ízeket idézik meg, míg a mogyorós keksz könnyed ropogósságával hódít.
Ha valami látványos és különleges desszertet keresel, a spirál palacsintatorta igazi sztárja lehet az ünnepi asztalnak. A mimóza szelet elegáns és üde választás, amely a gyümölcsös ízek kedvelőinek kedvez. A pihe-puha tiramisu rolád pedig egy modern csavarral varázsolja új szintre a hagyományos ízeket.
Ezek a desszertek nemcsak finomak, hanem könnyen elkészíthetők is, így tökéletesek az ünnepi rohanás közepette. Akár klasszikus, akár modern hangulatot szeretnél teremteni, ezekkel a receptekkel garantáltan sikered lesz. Süsd meg őket, és tedd felejthetetlenné az ünnepeket ezekkel a csodás desszertekkel!
1. Sacher golyók recept
Hozzávalók:
- 6 dkg vaj
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 dkg porcukor
- 12 gr kakaó
- 5 dkg liszt
- 4 g sütőpor
- 4 dkg cukor
- 5 dkg marcipán
- 10 dkg sárgabarack lekvár
Mázhoz:
- 15-20 dkg étcsokoládé
- 1 ek étolaj
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
2. Nutellával töltött puffancsok recept
Hozzávalók:
- 10 dkg tej
- 10 dkg víz
- 9 dkg vaj
- 1/2 tk cukor
- csipet só
- 11 dkg liszt
- 4 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS (L)
Tölteni:
- kb 40 dkg nutella
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
3. Bejgli szelet recept
Hozzávalók:
Mák töltelék:
- 30 dkg darált mák
- 15 dkg cukor
- 2 dl víz
- 1/2 citrom héja és leve
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 tk vaj
- 2 ek sárgabaracklekvár
Dió töltelék:
- 30 dkg darált dió
- 15 dkg cukor
- 2 dl tej
- 1 csomag vaníliás cukor
- 2 ek sárgabaracklekvár
- 1 tk vaj
Tetejére:
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
4. Mogyorós keksz recept
Hozzávalók:
- 300 g finomliszt
- 50 g mogyoró (finomra őrölve, vagy más olajos mag)
- 200 g vaj
- 100 g porcukor
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Töltelékhez:
- mogyorókrém
Díszítéshez:
- 200 g étcsokoládé
- 1 teáskanál olaj
- ízlés szerint aprított magvak és dekorcukor
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
5. Spirál palacsintatorta recept
Hozzávalók:
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- csipet só
- 70 g cukor
- 1 evőkanál méz
- 20 g vaj
- 30 ml tej
- 65 g finomliszt
- 10 g cukrozatlan kakaópor
Palacsinta:
- 180 g finomliszt
- 35 g cukrozatlan kakaópor
- csipet só
- 3 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 260 g tej
- 160 g víz
- 25 g olaj
Krém:
- 250 g mascarpone
- 90 g porcukor
- 150 g görög joghurt
- 250 g habtejszín
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
6. Mimóza szelet recept
Hozzávalók:
Lapokhoz:
- 50 dkg liszt
- 20 dkg margarin vagy 15 dkg zsír
- 3 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 cs sütőpor
- 10 dkg porcukor
- fél citrom reszelt héja és leve
- szükség szerint tejföl
- csipet só
Krémhez:
- 25 dkg margarin
- 20 dkg porcukor
- 5 dl tej
- 5 ek lisztv1 citrom leve és reszelt héja
Továbbá:
- baracklekvár a lap kenéséhez
A sütéshez:
- nagy méretű gáztepsi sütőpapírral bélelve
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
7. Grízes mézes krémes recept
Hozzávalók:
- 9 evőkanál tej
- 9 dkg margarin
- 1 ek szódabikarbóna
- késhegynyi szalalkáli
- 60 dkg finomliszt (a méztől és a liszt minőségétől függően lehet több is)
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 8 dkg cukor
- 15 dkg méz
Krém:
- 1 l tej (ebből szoktam a tésztába valót kimérni)
- 8 evőkanál cukor
- 12 evőkanál búzadara
- 2,5 dl habtejszín
Máz:
- 10 dkg vaj
- 3 evőkanál cukrozatlan kakaópor
- 3 evőkanál cukor
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
8. Pihe-puha tiramisu rolád recept
Hozzávalók:
Piskótához (25*35 cm):
- 5 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 90g cukor
- 2 ml vanília aroma
- csipet só
- 50 g olaj
- 60 g tej
- 70 g liszt (átszitálva)
- 15 g kakaópor (átszitálva)
Krémhez/töltéshez:
- 200 g mascarpone
- 300 g tejszín (legalább 30%-os)
- 50 gr porcukor (de ez ízlés dolga, én mostanában nem annyira édesen kedvelem a dolgokat a diéta végett, így elképzelhető, hogy neked több cukorral jobban fog ízleni)
Továbbá:
- kakaópor szitáláshoz
- kb 1 dl presszó kávé (ízesítve cukorral ízlés szerint és egy csepp vaníliával)