A kekszek a sütemények világa legpraktikusabb szereplői. Könnyen elkészíthetők, hosszan eltarthatók, és minden alkalomra tökéletesek – legyen szó reggeli teázásról, uzsonnáról, vagy egy baráti találkozóról. A házi készítésű kekszek ráadásul nemcsak finomabbak, de garantáltan személyre szabottak is, hiszen kedvünk szerint variálhatjuk őket.
Ebben az összeállításban olyan recepteket válogattunk össze, amelyek között mindenki megtalálhatja a kedvencét. Kezdjük a mogyorós keksszel, amely az édes és diós ízek szerelmeseinek nyújt egy ropogós, mégis omlós élményt. A red velvet keksz különleges színével és lágy ízével garantáltan feldobja az asztalt, különösen ünnepi alkalmakra.
A spirálos keksz egy szemet gyönyörködtető klasszikus, amely nemcsak ízletes, de látványos is, így tökéletes választás ajándékként is. Ha valami igazán egyszerűre vágysz, a vajas keksz mindig biztos választás: néhány hozzávalóból gyorsan elkészíthető, és a klasszikus ízvilág miatt mindig sikert arat.
A mákos-fehér csokis keksz különleges, harmonikus ízével igazán egyedi, és a mák szerelmesei imádni fogják. A pisztáciás-fehér csokis keksz pedig a gazdag, pazar ízvilágával tűnik ki, és bármilyen alkalmat különlegessé varázsol. A bécsi keksz a klasszikusok közé tartozik, amely a régimódi sütemények nosztalgikus hangulatát idézi meg.
A fekete-erdő keksz a népszerű torta ízvilágát hozza el egy ropogós formában, gazdag csokoládéval és gyümölcsös ízekkel. A brownie-keksz azoknak készült, akik nem tudnak ellenállni a csokoládé intenzív ízének, és egy keksz formájában is szeretnék élvezni azt. Végül a Lajcsi-keksz egy igazán különleges, réteges édesség, amely a hagyományos sütemények és a kekszek találkozásából született.
Ezek a kekszek nemcsak finomak, de igazán változatosak is, így minden alkalomra találsz köztük megfelelő receptet. Készítsd el őket, és élvezd, hogy a saját konyhádban születnek meg ezek az édes kis csodák!
1. Mogyorós keksz recept
Hozzávalók:
- 300 g finomliszt
- 50 g mogyoró (finomra őrölve, vagy más olajos mag)
- 200 g vaj
- 100 g porcukor
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Töltelékhez:
- mogyorókrém
Díszítéshez:
- 200 g étcsokoládé
- 1 teáskanál olaj
- ízlés szerint aprított magvak és dekorcukor
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
2. Red velvet keksz recept
Hozzávalók:
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
3. Spirálos kekszek recept
Hozzávalók:
- 17 dkg puha vaj
- 13,5 dkg porcukor
- 1 csipet só
- 1 tk vanília aroma
- 3 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 30 dkg liszt
- piros ételfesték
- színes cukorgyöngy
A ragasztáshoz:
- 1 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- 1 tk víz
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
4. Vajas keksz recept
Hozzávalók:
- 150 g szobahőmérsékletű vaj
- 60 g porcukor
- 1 db S-es FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- 180 gr liszt
- 1 csipet só
- 1 tk vanília aroma
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
5. Mákos-fehér csokis keksz recept
Hozzávalók:
- 130 g vaj (puha)
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 80 g porcukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 1 narancs lereszelt héja (vagy lehet citrom is)
- csipet só
- 200 g finomliszt
- 125 g darált mák
Töltelék:
- savanykás lekvár (nálunk málna)
Továbbá:
- 100 g fehér csokoládé
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
6. Pisztáciás-fehér csokis keksz recept
Hozzávalók:
- 140 g vaj
- 90 g porcukor
- 15 g vaníliás cukor
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 80 g pisztácia
- 225 g kukoricaliszt
- 6 g sütőpor
- 75 g finomliszt
Bevonat:
- 350 g fehér csokoládé
- pisztácia
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
7. Bécsi keksz recept
Hozzávalók:
- 25 dkg kukoricaliszt
- 15 dkg finomliszt
- 15 dkg sótlan, puha vaj
- 20 dkg porcukor
- néhány csepp vanília kivonat
- 2 nagy FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- annyi tej, hogy habzsából formázható legyen a massza (kb 50-70 ml)
Töltelék:
- nem darabos meggy, ribizli vagy málna lekvár (a lényeg, hogy savanykás legyen)
- 10,5 dkg mascarpone
- 1 dl tejszín
- 2,5 dkg porcukor
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
8. Fekete-erdő keksz recept
Hozzávalók:
- 34 dkg finomliszt
- 1 púpos ek kakaópor
- 20 dkg puha vaj
- 10 dkg porcukor
- 1 egész FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- csipet só
Töltelék:
- 20 dkg fehér csokoládé
- 1 dl tejszín (30 %-os zsírtartalmú)
- meggy lekvár (nem darabos, ha mégis olyanunk van, akkor botmixerezzük simára)
Tetejére:
- 10 dkg étcsokoládé
- 1 ek olaj
- étcsoki reszelék vagy lapok
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
9. Brownie keksz recept
Hozzávalók:
- 130 g vaj
- 200 g étcsokoládé
- 2 nagyobb FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 250 g cukor
- 130 g finomliszt
- 30 g cukrozatlan kakaópor
- 1 tk sütőpor
- 2 csipet só
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
10. Lajcsi keksz recept
Hozzávalók:
- 40 dkg finomliszt
- 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
- 2 evőkanál méz
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 20 dkg porcukor
- 5 dkg vaj
- 2 kiskanál szódabikarbóna
Vaníliás krém:
- 1 cs vaníliás pudingpor
- 4 ek cukor
- 3 dl tej
- 10 dkg puha vaj
Puncsos krém:
- 1 cs puncsos pudingpor
- 4 ek cukor
- 3 dl tej
- 10 dkg puha vaj
Tetejére:
- 10 dkg étcsoki
- 1 ek olaj
- 2-3 ek kókuszreszelék