1. Áfonyás sajttorta sütés nélkül recept
Hozzávalók:
Hozzávalók:
Alap:
- 100 g zabkeksz
- 50 g vaj
Krém:
- 200 g áfonya (friss vagy fagyasztott)
- 200 ml habtejszín
- 7 lap zselatin
- 5 evőkanál cukor
- 2 evőkanál citromlé
- 250 g mascarpone
- 100 g görög joghurt
Díszítés:
- friss áfonyaszemek
Recept ide kattintva folytatódik »»»
2. Oreos-szedres sajttorta recept
Hozzávalók:
Hozzávalók egy 22 cm-es tortaformához:
Alap:
- 25 dkg Oreo keksz
- 7 dkg olvasztott vaj
Szedres réteg:
- 80 dkg szeder
- 2-3 ek cukor (ízlés szerint)
- 3 tk zselatin
Krém:
- 50 dkg mascarpone
- 3 ek joghurt
- 4 dl habtejszín
- 2 ek vaníliás cukor
- 1 citrom héja
- 2 cs zselatinfix
Recept ide kattintva folytatódik »»»
3. Málnás, áfonyás sajttorta recept
Hozzávalók:
Hozzávalók:
A torta alapja:
- 25 dkg darált keksz
- 20 dkg margarin
A krém:
- 40 dkg mascarpone vagy más natúr krémsajt
- 4 dl tejszín
- 8 dkg cukor
- 3-4 evőkanál / 10-12 dkg / áfonya lekvár
- 1 tk. rumaroma
- fél citrom leve
- 2 dkg zselatin por
A tetejére:
- 15 dkg málna
- cukor, ízlés szerint
- 1,5 dkg zselatin por
Recept ide kattintva folytatódik »»»
4. Joghurtos epres torta sütés nélkül recept
Hozzávalók:
Hozzávalók:
Alap:
- 1 csomag (kb. 180 g) édes keksz
- 5 dkg vaj
- 1 púpozott evőkanál holland kakaópor
Krém:
- 2 kis pohár (összesen kb. 300 g) epres vagy natúr joghurt
- 4-5 evőkanál porcukor (ízlés szerint)
- 25 dkg eper (friss vagy mirelit)
- 1 mokkáskanál vaníliakivonat
- 1,5 dl 30%-os állati tejszín
- 1,5 dl cukrászhab
Díszítés:
- Csokilencse vagy csokireszelék (opcionális)
- Eperszemek vagy málna
- Citromfűlevél (opcionális)
Recept ide kattintva folytatódik »»»
5. Málnás-habos sajttorta sütés nélkül recept
Hozzávalók:
Hozzávalók:
Alap:
- 150 g darált keksz
- 80 g vaj
Krém:
- 500 g mascarpone
- 200 ml habtejszín
- 100 g porcukor
- 1 teáskanál vaníliakivonat
- 1 citrom héja
Málnazselé:
- 300 g málna (friss vagy fagyasztott)
- 2 evőkanál cukor
- 1 evőkanál citromlé
- 1 evőkanál zselatinpor
Tetejére:
- 200 ml habtejszín
- 1 evőkanál porcukor
- 1 marék mandulapehely
- néhány szem friss málna
Recept ide kattintva folytatódik »»»
6. Sajttorta forró meggyszósszal recept
Hozzávalók:
Hozzávalók egy 24 cm-es tortaformához:
Alap:
- 200 g keksz vagy zabkeksz
- 100 g olvasztott vaj
Krém:
- 250 g mascarpone
- 250 g tömlős sajt
- 150 g cukor
- 2 cs vaníliáscukor
- 1 ek finomliszt
- 2 citrom
- 1 dl tejföl
- tojás
Szósz:
- 500 g fagyasztott magozott meggy
- 0,5 dl meggypálinka (ki is hagyható)
- 1 dl vörösbor
- 3 ek cukor
- 1 darabka fahéj
- 1 ek étkezési keményítő
Recept ide kattintva folytatódik »»»
7. Áfonyás sajttorta sütés nélkül recept
Hozzávalók:
Hozzávalók:
Alap:
- 100 g zabkeksz
- 50 g vaj
Krém:
- 200 g áfonya (friss vagy fagyasztott)
- 200 ml habtejszín
- 7 lap zselatin
- 5 evőkanál cukor
- 2 evőkanál citromlé
- 250 g mascarpone
- 100 g görög joghurt
Díszítés:
- friss áfonyaszemek
Recept ide kattintva folytatódik »»»
8. Szedres sajttorta recept
Hozzávalók:
Hozzávalók:
Alap:
- 200 g darált keksz
- 100 g vaj
Szedres réteg:
- 450 g mascarpone
- 200 ml tejszín (30 % zsírtartalmú)
- 150 g cukor
- 1 teáskanál vaníliakivonat
- 2 evőkanál liszt (opcionális, javítja az állagát)
- tojás
- 150 g szeder (friss vagy fagyasztott)
- 2 csepp lila ételfesték (opcionális)
Szederszósz:
- 200 g szeder (friss vagy fagyasztott)
- 3 evőkanál cukor
- 1 teáskanál citromlé
- 1 teáskanál kukoricakeményítő
- 2 evőkanál víz
Tetejére:
- tejszínhab
- szeder
- málna
Recept ide kattintva folytatódik »»»
9. Fehér csokis sajttorta málnaöntettel recept
Hozzávalók:
Hozzávalók:
- 15 dkg édes kakaós keksz
- 8 dkg vaj
- 15 dkg fehér csokoládé
- 25 dkg mascarpone
- 2 dl habtejszín
- 1 csomag vaníliás cukor
- porcukor
- reszelt citromhéj
Málnaöntet:
- 20 dkg málna
- 1 csomag vaníliás cukor
- 10 dkg porcukor
- őrölt fahéj
- 1 tk kukoricakeményítő
- 1 dl víz
Recept ide kattintva folytatódik »»»
10. Barackos sajttorta recept
Hozzávalók:
Hozzávalók:
A torta alapja:
- 25 dkg darált keksz
- 20 dkg margarin
A krém:
- 40 dkg mascarpone vagy más natúr krémsajt
- 4 dl tejszín
- 8 dkg cukor
- 10 dkg sárgabaracklekvár
- 1 tk. vanília aroma
- fél citrom leve
- 2 tk zselatin por
A tetejére:
- 5-6 szem őszibarack befőtt
- 1,5 dl őszibarack lé
- 3 tk. zselatin por