1. Narancsos sajttorta
Hozzávalók:
- 30 dkg édes, omlós keksz (pl. győri)
- 15 dkg vaj
- 1-2 ek tej (hideg)
- 25 dkg mascarpone
- 15 dkg porcukor
- 2 cs vaníliás cukor
- 2 ek frissen facsart narancslé
- 1 narancs reszelt héja
- 2 cs vaníliás pudingpor (főzős)
- 5 dl tej
- 10 g porzselatin
A recept ide kattintva folytatódik >>>
2. Barackos sajttorta
Hozzávalók:
- 25 dkg darált keksz
- 20 dkg margarin
- 40 dkg mascarpone vagy más natúr krémsajt
- 4 dl tejszín
- 8 dkg cukor
A recept ide kattintva folytatódik >>>
3. Nutellás sajttorta
Hozzávalók:
- 300 g zabkeksz
- 60 g Nutella
- 120 g vaj
- 500 g mascarpone
- 400 g Nutella
- 3 dl habtejszín
- 50 g cukor
A recept ide kattintva folytatódik >>>
4. Fehércsokis málnás sajttorta
Hozzávalók:
- 10 dkg fehér csoki
- 5 dkg vaj
- 10 dkg babapiskóta, vagy durvára tört keksz
- 1 habfixáló, vagy expressz zselatin fix
- 25 dkg mascarpone
- 50 dkg túró
- 1 citrom reszelt héja és leve
- 10 dkg porcukor
- 2 dl habtejszín
- 20 dkg málna
- 1 zacskó vaníliás cukor
+ málna a díszítéshez, esetleg málnadzsem
A recept ide kattintva folytatódik >>>
5. Málnás sajttorta
Hozzávalók:
- 120 g darált keksz
- 55 g darált dió
- 30 g kristálycukor
- 100 g vaj
- 540 g natúr krémsajt
- 160 g kristálycukor
- 45 g étkezési keményítő
- 240 ml tejföl (20%-os)
- 3 tojás (közepes, “M”-es méretű)
- 3 tojássárgája
- 1 citrom reszelt héja
A recept ide kattintva folytatódik >>>
6. Limonádés sajttorta
Hozzávalók:
A tortaalaphoz:
- 20 dkg édes keksz
- 5 dkg olvasztott vaj
A krémhez:
- 1-1 lime, narancs és citrom leve
- 9 g lapzselatin
- 50 dkg ricotta
- 20 dkg krémsajt (mascarpone)
- 15 dkg porcukor
A szószhoz:
- 10 dkg málnapüré
- 6 dkg cukor
- kevés víz
- 1-1 lime és citrom reszelt héja
- 25 dkg erdei gyümölcs
A recept ide kattintva folytatódik! >>>
7. Sajttorta eperrel
Hozzávalók:
- 100 g vaj
- 200 g vajas keksz
- 400 g krémsajt
- 250 g sovány túró
- 200 ml habtejszín
- 4 ek édesítőszer (xilit)
- 1 csomag vaníliás cukor, vagy 1 ek vanília aroma
A recept ide kattintva folytatódik >>>
8. Áfonyás sajttorta pohárkrém
Hozzávalók:
- 15-20 dkg áfonya
- 3 ek kristálycukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 15 dkg Győri Édes keksz
- 25 dkg mascarpone
- 2 dl habtejszín
- porcukor
- 1/2 citrom leve
- reszelt citromhéj
A recept ide kattintva folytatódik >>>
9. Sajttorta málnaöntettel
Hozzávalók:
- 40 dkg darált háztartási keksz
- 20 dkg olvasztott vaj
- 50 dkg mascarpone
- 3 dl tejszín
- 1 citrom reszelt héja
- 1 citrom leve
- cukor – ízlés szerint
- 30 dkg málna + cukor ízlés szerint
A recept ide kattintva folytatódik >>>
10. Erdei gyümölcsös sajttorta
Hozzávalók:
- 25 dkg darált keksz
- 20 dkg margarin
- 40 dkg mascarpone vagy más natúr krémsajt
- 4 dl tejszín
- 8 dkg cukor
- 3-4 evőkanál / 10-12 dkg/ erdei