Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Márton napi receptek

A Márton-nap hagyományosan az őszi betakarítás végét és az ünneplést jelenti, amit régen lakomákkal és finom falatokkal ünnepeltek. Ezen a napon a libaételek állnak a középpontban, hiszen a mondás szerint “aki Márton napján libát nem eszik, egész éven át éhezik”.
A libasült mellett azonban sokféle ínycsiklandó fogás kerülhet az asztalra, melyek mind a gazdag őszi ízeket hozzák el. A ropogós libacombok, a fűszeres libamájpástétom és a sült almával, gesztenyével kínált köret mellett olyan ételek is megjelennek, mint a hagymás tört krumpli vagy a sütőtökös köretek.
A hagyományos sütemények, például a kelt rétesek vagy az almás pite szintén népszerű választás, hiszen ezek kiegészítik az étkezést és az ünnepi hangulatot.
A Márton-napi receptek tehát nemcsak a libáról szólnak, hanem egy kicsit a régmúlt ünneplési szokásait idézik, amikor a finom falatokkal köszöntötték az év utolsó nagy ünnepét.

Márton napi libalakoma: 7 különleges libás recept amit ki kell próbálnod

Valami különlegessel lepnéd meg a családot Márton napján? 10 különleges receptet hoztunk, amit nem készítesz el minden nap! Tovább olvasom »

Különlegességek Márton napra

Márton-nap évszázadok óta az őszi szezon egyik legfontosabb ünnepe, amelyet a hagyomány szerint bőséges lakomával és jókedvvel töltöttek. Eredete Szent Márton legendájához kötődik, aki a legenda szerint libák közé bújt, hogy elkerülje püspökké szente Tovább olvasom »