Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Egészséges életmód

5 egészséges alapanyag, ami nem hiányozhat a konyhádból

Sokszor a legegyszerűbb alapanyagok a legértékesebbek – ha tudjuk, mit mivel érdemes feltölteni a kamrában. Összegyűjtöttünk 5 olyan hozzávalót, ami nemcsak egészséges, de sokoldalúan felhasználható, és mindig jól jön, ha valami gyors, tápláló ételt Tovább olvasom »

A chiamag 5 hatása, amiről nem szoktak beszélni – pedig kéne

A chiamag az utóbbi évek egyik legfelkapottabb „szuperétele”. Mindenki a pozitív hatásairól beszél: tele van rosttal, omega-3 zsírsavval, fehérjével. De vajon van árnyoldala is? Összegyűjtöttünk 5 olyan hatást, amiről ritkán esik szó – pedig nem árt Tovább olvasom »

Miért van ennyire túlértékelve az avokádó? – 5 érv a divatgyümölcs ellen

Avokádós pirítós, guacamole, smoothie – egy ideje mindenhol ez az egzotikus gyümölcs köszön vissza. De vajon tényleg akkora csodaszer, mint ahogy sokan hirdetik? Összegyűjtöttünk 5 érvet, ami miatt érdemes óvatosabban rajongani érte. Tovább olvasom »

Tudtad? 10 étel, amit mindenki imád, pedig egészségtelenebb, mint gondolnánk

Sok étel, amit szeretünk, elsőre ártalmatlannak tűnik – sőt, néha még „egészséges” címkével is találkozunk velük. De vajon mi van valójában a tányérunkon? Most megmutatjuk azt a 10 kedvenc fogást, amit érdemes lenne ritkábban enni – vagy legalább tud Tovább olvasom »

Kávé: Méreg vagy orvosság?

Egy kérdés, ami gyakran felmerül, főleg azokban, akik kifejezetten rajonganak a kávéért. Vajon hasznos vagy káros szokás a kávézás, ártunk magunknak vagy jót teszünk, ha egy feketével indítjuk a reggelt és napközben is megiszunk 1-2 csészével? A kérd Tovább olvasom »

5 egészséges fűszernövény

A fűszernövényeket ízük és egészségre gyakorolt hatásaik miatt is hosszú évszázadok óta alkalmazzák. A modern kutatások is igazolják gyógyhatásaikat, a gasztronómia és az egészséges életmód pedig mind inkább előnyben részesíti őket. Visszatértek élet Tovább olvasom »

5 étkezési tévhit, amit jó ha gyorsan elfelejtesz

Azt hihetnénk, hogy legfeljebb nagyanyáink korában léteztek a táplálkozással kapcsolatos mítoszok és napjainkban már mindent tudunk, mindennel tisztában vagyunk. Ám az információk áradata talán még több tévhitet szül, nem könnyű kirostálni a valódi é Tovább olvasom »

Erre cseréld a búzalisztet

A különféle gabonákból készült liszteket az emberiség évezredek óta használja a világ minden táján. Ezekből készül legalapvetőbb és legősibb ételünk, a kenyér. Valamennyi gabona közül leginkább a búza került előtérbe, amit leggyakrabban használunk a Tovább olvasom »

Így kezdj neki az életmódváltásnak

Döntéseink nap mint nap hatással vannak a vitalitásunk megőrzésére és arra is, hogy milyen eséllyel alakulnak ki nálunk az életünket megrövidítő betegségek, mint a cukorbetegség, a magas vérnyomás, a szívbetegségek vagy éppen a stroke. Talán tisztába Tovább olvasom »