Zöld paradicsom lekvár recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 2 kg zöld paradicsom
- 65 dkg cukor
- 1 citrom reszelt héja és leve
- 1 cs vaníliás cukor
- 2 cs 3:1-ben dzsem fix
- Aki ízesítené, fahéjat is tehet bele (1-2 kk).
Elkészítése:
A megtisztított paradicsomokat felkockáztam és egy lábasba tettem. Ráreszeltem a citrom hájét és belefacsartam a levét is, majd elkezdtem főzni. Míg nem enged levet, fokozottabban figyeltem rá. Kb 40 perc főzés után, hozzáadtam a cukrot és a vaníliás cukrot, majd tovább főztem.
További 30 perc főzés után 2 részre osztottam.
Az egyiket turmixoltam, visszatettem főni, jött a dzsemfix, majd üvegbe töltöttem a felét, az üveget a tető rácsavarása után, 5-10 percre fejre fordítottam.
A másik felét még melegítettem és kevertem bele némi fahéjat kb 1 kk-al, illetve az ő dzsemfix adagját is megkapta, majd ez is üvegbe került.
A másik adag, melyet nem turmixoltam, darabosan került az üvegbe, persze nem kell nagy darabokat elképzelni. :)
Ebből a mennyiségből, 3 normál üveg lekvár készült.
Aki nem szeretné variálni, egyben megfőzve teheti bele igény szerint a fűszert, majd a két dzsemfixet egyszerre, mellyel 2-3 percig forraljuk a lekvárt, majd üvegbe töltjük :)
A 2 dzsemfix elkélt bele mindenképpen!
Tipp:
Mikor a zöld paradicsom savanyúságnak nekiálltam, úgy arattam le a zöld paradicsomokat, hogy másnap lekvár is készülhessen, amit már régóta kiakartam próbálni.
Kellemes citrusos lekvárélmény.
Én enyhén még az alma izét is felfedeztem benne, persze lehet, hogy csak hallucináltam :P
Egy főzetből három féle variációt készítettem.
Lett natúr illetve fahéjas lekvár, valamint dzsem is.
Lekvárunkat használhatjuk süteményekbe, palacsintákba vagy akár húsok mellé is!
Tipp:
Szegfőszeg és gyömbér is adhat a zöld paradicsom lekvárhoz ill. különböző gyümölcsök, mint alma, körte stb…
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »