Hozzávalók:
Elkészítése:
A megtisztított paradicsomokat felkockáztam és egy lábasba tettem. Ráreszeltem a citrom hájét és belefacsartam a levét is, majd elkezdtem főzni. Míg nem enged levet, fokozottabban figyeltem rá. Kb 40 perc főzés után, hozzáadtam a cukrot és a vaníliás cukrot, majd tovább főztem.
További 30 perc főzés után 2 részre osztottam.
Az egyiket turmixoltam, visszatettem főni, jött a dzsemfix, majd üvegbe töltöttem a felét, az üveget a tető rácsavarása után, 5-10 percre fejre fordítottam.
A másik felét még melegítettem és kevertem bele némi fahéjat kb 1 kk-al, illetve az ő dzsemfix adagját is megkapta, majd ez is üvegbe került.
A másik adag, melyet nem turmixoltam, darabosan került az üvegbe, persze nem kell nagy darabokat elképzelni. :)
Ebből a mennyiségből, 3 normál üveg lekvár készült.
Aki nem szeretné variálni, egyben megfőzve teheti bele igény szerint a fűszert, majd a két dzsemfixet egyszerre, mellyel 2-3 percig forraljuk a lekvárt, majd üvegbe töltjük :)
A 2 dzsemfix elkélt bele mindenképpen!
Mikor a zöld paradicsom savanyúságnak nekiálltam, úgy arattam le a zöld paradicsomokat, hogy másnap lekvár is készülhessen, amit már régóta kiakartam próbálni.
Kellemes citrusos lekvárélmény.
Én enyhén még az alma izét is felfedeztem benne, persze lehet, hogy csak hallucináltam :P
Egy főzetből három féle variációt készítettem.
Lett natúr illetve fahéjas lekvár, valamint dzsem is.
Lekvárunkat használhatjuk süteményekbe, palacsintákba vagy akár húsok mellé is!
Tipp:
Szegfőszeg és gyömbér is adhat a zöld paradicsom lekvárhoz ill. különböző gyümölcsök, mint alma, körte stb…