Vaníliás barackdzsem recept

Hozzávalók:
- 1,2 kg nektarin
- 2 cs dzsemfix 2:1
- 40 dkg cukor (ízlés szerint)
- 38 ml vaníliaaroma vagy ahelyett 5 cs vaníliás cukor
Elkészítése:
A barackokat megmossuk, forró vízbe mártás után lehéjazzuk és kimagozzuk. Húsdaráló apró lyukú tárcsájával ledaráljuk.
A gyümölcshúst egy vízzel kiöblített edénybe tesszük, hozzáadjuk a cukor, a vanília és a dzsemfix keveréket, majd forrástól számított 2-3 percen át főzzük. Még forrón üvegekbe tesszük, lezárjuk, pár percre fejre állítjuk, majd szobahőmérsékleten hagyjuk zselésedni!
A barack és a vanília nagyon jó párosítás, finom dzsemet kapunk a végére!
Jó étvágyat kívánok!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? 2025.06.27 péntek
Pénteken jól esik valami könnyedebb, de mégis tartalmas fogás – pont ilyene
Tovább olvasom »