Vaníliás barackdzsem recept

Hozzávalók:
- 1,2 kg nektarin
- 2 cs dzsemfix 2:1
- 40 dkg cukor (ízlés szerint)
- 38 ml vaníliaaroma vagy ahelyett 5 cs vaníliás cukor
Elkészítése:
A barackokat megmossuk, forró vízbe mártás után lehéjazzuk és kimagozzuk. Húsdaráló apró lyukú tárcsájával ledaráljuk.
A gyümölcshúst egy vízzel kiöblített edénybe tesszük, hozzáadjuk a cukor, a vanília és a dzsemfix keveréket, majd forrástól számított 2-3 percen át főzzük. Még forrón üvegekbe tesszük, lezárjuk, pár percre fejre állítjuk, majd szobahőmérsékleten hagyjuk zselésedni!
A barack és a vanília nagyon jó párosítás, finom dzsemet kapunk a végére!
Jó étvágyat kívánok!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 30 perc és kész a tökéletes menü? Igen!
Ebédre vagy vacsorára ajánljuk ezt az ízletes összeállítást: krémleves, két
Tovább olvasom »
Online italbolt – széles választék könnyű italokból a nyaralás mellé (x)
A nyári pihenés során mindenkinek jól esik olykor egy pohár ital. Mindenkép
Tovább olvasom »
12 varázslatos szilvalekváros süti, amivel újraélheted a nagyi konyhájának illatát!
Ezek a sütemények igazi klasszikusok, amiket gyerekkorunk óta szeretünk – r
Tovább olvasom »