Zakuszka recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 1,5 kg főtt bab
- 1 kg vöröshagyma
- 3 kg pritamin paprika
- 1 l olaj
- 1 l paradicsomlé
- só, bors ízlés szerint
- babérlevél
Elkészítése:
A paprikát kicsumázzuk és apróra vágjuk. A babot ledaráljuk.
A hagymát megtisztítjuk, ledaráljuk, majd fél liter olajon meginszteljük. Ekkor hozzáadjuk a paprikát és kb fél órát főzzük.
Ezután hozzáadjuk a babot, paradicsmlevet, a maradék olajat és sóval, borssal, babérlevéllel ízesítjük.
Kb 2 órán át főzzük (akkor jó, ha az olaj kezd a zakuszka tetejére feljönni). Ekkor tiszta üvegekbe merjük, majd száraz dunsztban hűtjük ki.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Kekszből álomdesszert – 8 variáció, amit ki kell próbálnod
Ha olyan desszertre vágysz, ami gyorsan elkészül, nem igényel sütőt, de még
Tovább olvasom »
Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »









