Zakuszka recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 1,5 kg főtt bab
- 1 kg vöröshagyma
- 3 kg pritamin paprika
- 1 l olaj
- 1 l paradicsomlé
- só, bors ízlés szerint
- babérlevél
Elkészítése:
A paprikát kicsumázzuk és apróra vágjuk. A babot ledaráljuk.
A hagymát megtisztítjuk, ledaráljuk, majd fél liter olajon meginszteljük. Ekkor hozzáadjuk a paprikát és kb fél órát főzzük.
Ezután hozzáadjuk a babot, paradicsmlevet, a maradék olajat és sóval, borssal, babérlevéllel ízesítjük.
Kb 2 órán át főzzük (akkor jó, ha az olaj kezd a zakuszka tetejére feljönni). Ekkor tiszta üvegekbe merjük, majd száraz dunsztban hűtjük ki.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 sós falatka szilveszterre
Szilveszterre minden vendég szereti, ha van mit falatozni a pezsgő és az óé
Tovább olvasom »
Lencse saláták szilveszterre – 7 szuper recept, amit megéri elkészíteni
A lencsesaláta klasszikus szilveszteri fogás, amit szerencsehozó hagyományk
Tovább olvasom »
8 világbajnok sajtos rúd a szilveszteri bulira
A sajtos rúd az egyik legbiztosabb választás a szilveszteri bulira, mert gy
Tovább olvasom »
10 szenzációs pogácsa recept szilveszerre
A szilveszteri asztalról a pogácsa szinte kihagyhatatlan, legyen szó család
Tovább olvasom »
Karácsonyi diós válogatás – sütik, amiket mindenki szeret
A karácsonyi süteménykínálat egyik örök klasszikusa a dió. Évtizedek óta ot
Tovább olvasom »
12 kókuszos süti, ami tökéletes a karácsonyi asztalra
A kókuszos sütemények különleges, mégis jól ismert ízvilágot hoznak a karác
Tovább olvasom »









