Zakuszka recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1,5 kg főtt bab
- 1 kg vöröshagyma
- 3 kg pritamin paprika
- 1 l olaj
- 1 l paradicsomlé
- só, bors ízlés szerint
- babérlevél
Elkészítése:
A paprikát kicsumázzuk és apróra vágjuk. A babot ledaráljuk.
A hagymát megtisztítjuk, ledaráljuk, majd fél liter olajon meginszteljük. Ekkor hozzáadjuk a paprikát és kb fél órát főzzük.
Ezután hozzáadjuk a babot, paradicsmlevet, a maradék olajat és sóval, borssal, babérlevéllel ízesítjük.
Kb 2 órán át főzzük (akkor jó, ha az olaj kezd a zakuszka tetejére feljönni). Ekkor tiszta üvegekbe merjük, majd száraz dunsztban hűtjük ki.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Édesburgonya vásárlás és felhasználás – így hozd ki belőle a legtöbbet a konyhában(x)
Az édesburgonya – vagy ahogy sokan nevezik, batáta – egyre gyakrabban kerül
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »