Vanília puding házilag recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
20 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 5 dl magas zsírtartalmú tej (ebből akár 1 dl lehet 30 %-os tejszín is)
- 4 ek cukor
- 4 dkg étkezési keményítő
- fél rúd vanília vagy vaníliapaszta
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 1 ek vaj
Elkészítése:
A tojássárgákat a cukorral és a vaníliával jól kihabosítjuk, majd a keményítőt is belekeverjük. Lassan elkezdjük felengedni a tejjel (vagy a tej és tejszín keverékével) és közben csomómentesre keverjük az egészet.
Hozzáadjuk a vajat is és alacsony lángon, folyamatosan keverve besűrítjük a pudingot.
Folpackkal letakarva kihűtjük.
Használhatjuk krémek alapjaként (mint a bolti pudingot), fogyaszthatjuk gyümölcsökkel, tejszínhabbal vagy csak úgy magában.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.