Vanília puding házilag recept
Hozzávalók:
- 5 dl magas zsírtartalmú tej (ebből akár 1 dl lehet 30 %-os tejszín is)
- 4 ek cukor
- 4 dkg étkezési keményítő
- fél rúd vanília vagy vaníliapaszta
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája - 1 ek vaj
Elkészítése:
A tojássárgákat a cukorral és a vaníliával jól kihabosítjuk, majd a keményítőt is belekeverjük. Lassan elkezdjük felengedni a tejjel (vagy a tej és tejszín keverékével) és közben csomómentesre keverjük az egészet.
Hozzáadjuk a vajat is és alacsony lángon, folyamatosan keverve besűrítjük a pudingot.
Folpackkal letakarva kihűtjük.
Használhatjuk krémek alapjaként (mint a bolti pudingot), fogyaszthatjuk gyümölcsökkel, tejszínhabbal vagy csak úgy magában.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »
Márton-napi lakoma: 10 libás finomság, amit ki kell próbálnod
Márton napján hagyományosan libát eszünk és újbort kóstolunk, hiszen a néph
Tovább olvasom »
Golyó‑desszertek percek alatt: 8 sütés nélküli finomság
Ha gyorsan kell valami édes kényeztetés, amiben nincs sütő használat, akkor
Tovább olvasom »









