Sült paprikakrém recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 25 db kápia vagy más piros húsú paprika (amennyi egy nagy tepsit megtölt)
- 1-2 gerezd fokhagyma
- fél dl olívaolaj
- só ízlés szerint
- friss petrezyelyemzöld
- pár csepp citromlé
Elkészítése:
A paprikákat sütőpapírral bélelt tepsiben szépen elrendezzük, majd forró, 220 fokos sütőben megsütjük.
Időnként ránézzünk és ha már feketedik a paprika alja, akkor megfordítjuk, hogy mindkét oldala kapjon egy kis színt.
A megsült paprikákat egy műanyag dobozba tesszük, majd a tetejével lefedjük. Így a paprika héja felpuhul és könnyű lesz lehúzni.
A paprikákról lehúzzuk a héját és a magjait eltávolítjuk.
Turmixgépbe tesszük a paprikákat, a fokhagymát, az olívaolajat és pépesre turmixoljuk. Sóval, citromlével és apróra vágott petrezselyemzölddel ízesítjük.
1-2 napig hűtőben is eláll, de télire is el lehet tenni. Akkor viszont a leturmixolt pépet lábasban fel kell forrósítani és még forrón a kifőzött üvegekbe kanalazni (vagy befőzőautomatában 90 fokon 30 percig dunsztolni). Az üvegek tetejére pedig olívaolajat érdemes tölteni és aztán lezárni.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »










