Sült paprikakrém recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 25 db kápia vagy más piros húsú paprika (amennyi egy nagy tepsit megtölt)
- 1-2 gerezd fokhagyma
- fél dl olívaolaj
- só ízlés szerint
- friss petrezyelyemzöld
- pár csepp citromlé
Elkészítése:
A paprikákat sütőpapírral bélelt tepsiben szépen elrendezzük, majd forró, 220 fokos sütőben megsütjük.
Időnként ránézzünk és ha már feketedik a paprika alja, akkor megfordítjuk, hogy mindkét oldala kapjon egy kis színt.
A megsült paprikákat egy műanyag dobozba tesszük, majd a tetejével lefedjük. Így a paprika héja felpuhul és könnyű lesz lehúzni.
A paprikákról lehúzzuk a héját és a magjait eltávolítjuk.
Turmixgépbe tesszük a paprikákat, a fokhagymát, az olívaolajat és pépesre turmixoljuk. Sóval, citromlével és apróra vágott petrezselyemzölddel ízesítjük.
1-2 napig hűtőben is eláll, de télire is el lehet tenni. Akkor viszont a leturmixolt pépet lábasban fel kell forrósítani és még forrón a kifőzött üvegekbe kanalazni (vagy befőzőautomatában 90 fokon 30 percig dunsztolni). Az üvegek tetejére pedig olívaolajat érdemes tölteni és aztán lezárni.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »