Sült paprikakrém

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Sült paprikakrém

Hozzávalók:

  • 25 db kápia vagy más piros húsú paprika (amennyi egy nagy tepsit megtölt)
  • 1-2 gerezd fokhagyma
  • fél dl olívaolaj
  • só ízlés szerint
  • friss petrezyelyemzöld
  • pár csepp citromlé

Elkészítése:

A paprikákat sütőpapírral bélelt tepsiben szépen elrendezzük, majd forró, 220 fokos sütőben megsütjük.

Időnként ránézzünk és ha már feketedik a paprika alja, akkor megfordítjuk, hogy mindkét oldala kapjon egy kis színt.

A megsült paprikákat egy műanyag dobozba tesszük, majd a tetejével lefedjük. Így a paprika héja felpuhul és könnyű lesz lehúzni.

A paprikákról lehúzzuk a héját és a magjait eltávolítjuk.

Turmixgépbe tesszük a paprikákat, a fokhagymát, az olívaolajat és pépesre turmixoljuk. Sóval, citromlével és apróra vágott petrezselyemzölddel ízesítjük.

1-2 napig hűtőben is eláll, de télire is el lehet tenni. Akkor viszont a leturmixolt pépet lábasban fel kell forrósítani és még forrón a kifőzött üvegekbe kanalazni (vagy befőzőautomatában 90 fokon 30 percig dunsztolni). Az üvegek tetejére pedig olívaolajat érdemes tölteni és aztán lezárni.