Forrázott, friss nyári csalamádé, tartósító nélkül recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 1 fej káposzta
- 2 db kígyóuborka
- 5 db kápia paprika
- 1 fej karfiol
- 5 fej hagyma
- 1 csomag újhagyma
- 2 fej lilahagyma
- 1 csokor kapor
- 1 csokor petrezselyemzöld
- 5 db sárgarépa
- 1 kanál fekete bors
- 1 kávéskanál koriandermag
- 1 kávéskanál mustármag
- 3 kanál só
- 1 dl almaecet
Elkészítése:
Frissen készül, nem kell érlelni, dunsztolni, néhány óra múlva fogyasztható.
Elsősorban rendezvényekre ajánlom, vagy bográcsozás mellé.
A káposztát legyaluljuk, vagy felszeleteljük, a karfiolt rózsáira szedjük, a sárgarépát, uborkát, paprikát és minden más zöldségfélét felszeletelünk.
A káposztát, a hagymát, a sárgarépát és a kisebb rózsákra szedett karfiolt blansírozzuk (rövid időre forró vízbe mártjuk). Néhány perc után leszűrjük és a többi zöldségfélét, a még meleg zöldségekhez keverjük.
A fűszereket is hozzáadva, felöntjük fél liter víz és az almaecet keverékével, majd többször összeforgatjuk.
Amíg hűl, a zöldségek felveszik a fűszerek ízét. Kihűlés után fogyasztható.
Receptem nem a télire eltett csalamádét írja le, azt más eljárással készítjük. Tapasztalataim szerint, hűtőszekrényben több mint két hétig tárolható.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »


