Paradicsomlé tartósítószer mentesen recept

Hozzávalók:
- 4 kg paradicsom
- 2 dl napraforgó olaj
Elkészítése:
Jól kimossuk az üvegeket és a kupakokat, majd lefelé fordítva hagyjuk megszáradni.
Sütőbe pakoljuk az üvegeket, a kupakot és legalacsonyabb hőfokon (100-130 fok) sterilizáljuk, mindaddig, míg tölteni tudjuk bele a forró levet.
A paradicsomokat jól megmossuk, az esetleges hibákat kivágjuk belőle. Négybe vágjuk és feltesszük főlni pár rottyanásig. Paradicsompasszírozón áttörjük.
A tiszta levet lassú tűzön kevergetés mellett sűrítjük kb 30 percig.
A sütőben lévő üvegekbe töltjük a forró levet, majd 1 cm vastagságú olajat öntünk rá és kupakkal jó erősen lezárjuk.
Végül egy mélyebb tálat kibélelünk pléddel és belepakoljuk az üvegeket. A tetejére még teszünk plédet, jól bebugyoláljuk. 1 napig itt hagyjuk, majd hűvös, végleges helyére visszük.
Egészségetekre!!
Tipp:
Használatkor az olajat leöntöm a tetejéről és máris fogyasztható!!
Lehet több mennyiségből is készíteni, 4 kg pariból a képen látható mennyiség lett!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Készítsen egészséges ételt az egész családnak: A legjobb airfryer receptek (x)
A rohanó hétköznapokon minden szülő ismeri a kihívást: hogyan kerüljön gyor
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.28. hétfő
Olyan válogatást állítottunk össze, amely gyors, kiadós és finom fogásokat
Tovább olvasom »
50 év szabadságvágy – Mandoki Soulmates megakoncert (x)
31 évvel ezelőtt Leslie Mandoki Tovább olvasom »

Mit főzzek ma? – 2025.07.25. péntek
A mai menü frissítő, kiadós és édesen zárul! Tökéletes választás a meleg ny
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.24. csütörtök
A mai napra egy tartalmas, mégis könnyed menüsort állítottunk össze, ami a
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.23. Szerda
A mai menü egyszerre frissítő, laktató és villámgyorsan elkészíthető! Ideál
Tovább olvasom »