Paradicsomlé tartósítószer mentesen recept
Hozzávalók:
- 4 kg paradicsom
- 2 dl napraforgó olaj
Elkészítése:
Jól kimossuk az üvegeket és a kupakokat, majd lefelé fordítva hagyjuk megszáradni.
Sütőbe pakoljuk az üvegeket, a kupakot és legalacsonyabb hőfokon (100-130 fok) sterilizáljuk, mindaddig, míg tölteni tudjuk bele a forró levet.
A paradicsomokat jól megmossuk, az esetleges hibákat kivágjuk belőle. Négybe vágjuk és feltesszük főlni pár rottyanásig. Paradicsompasszírozón áttörjük.
A tiszta levet lassú tűzön kevergetés mellett sűrítjük kb 30 percig.
A sütőben lévő üvegekbe töltjük a forró levet, majd 1 cm vastagságú olajat öntünk rá és kupakkal jó erősen lezárjuk.
Végül egy mélyebb tálat kibélelünk pléddel és belepakoljuk az üvegeket. A tetejére még teszünk plédet, jól bebugyoláljuk. 1 napig itt hagyjuk, majd hűvös, végleges helyére visszük.
Egészségetekre!!
Tipp:
Használatkor az olajat leöntöm a tetejéről és máris fogyasztható!!
Lehet több mennyiségből is készíteni, 4 kg pariból a képen látható mennyiség lett!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »









