Paradicsomlé tartósítószer mentesen recept

Hozzávalók:
- 4 kg paradicsom
- 2 dl napraforgó olaj
Elkészítése:
Jól kimossuk az üvegeket és a kupakokat, majd lefelé fordítva hagyjuk megszáradni.
Sütőbe pakoljuk az üvegeket, a kupakot és legalacsonyabb hőfokon (100-130 fok) sterilizáljuk, mindaddig, míg tölteni tudjuk bele a forró levet.
A paradicsomokat jól megmossuk, az esetleges hibákat kivágjuk belőle. Négybe vágjuk és feltesszük főlni pár rottyanásig. Paradicsompasszírozón áttörjük.
A tiszta levet lassú tűzön kevergetés mellett sűrítjük kb 30 percig.
A sütőben lévő üvegekbe töltjük a forró levet, majd 1 cm vastagságú olajat öntünk rá és kupakkal jó erősen lezárjuk.
Végül egy mélyebb tálat kibélelünk pléddel és belepakoljuk az üvegeket. A tetejére még teszünk plédet, jól bebugyoláljuk. 1 napig itt hagyjuk, majd hűvös, végleges helyére visszük.
Egészségetekre!!
Tipp:
Használatkor az olajat leöntöm a tetejéről és máris fogyasztható!!
Lehet több mennyiségből is készíteni, 4 kg pariból a képen látható mennyiség lett!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »
10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »