Mirelit zöldfűszer vajjal recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1/2 kg friss bazsalikom
- 15 dkg vaj
- szilikon jégkockatartó
Elkészítése:
Az aromás, friss bazsalikom ágacskákat a tőkéről leszedjük, folyó vízzel átmossuk és szárazra csepegtetjük.
Éles késsel (vagy 5 pengéjű ollóval) apróra összevágjuk és könnyed mozdulattal jégkockatartóba nyomkodjuk. A szilikon tartó a legcélszerűbb erre!
A vajat folyósra melegítjük és felöntjük vele a zöldfűszert. Fagyasztóba tesszük dermedni.
2-3 óra múlva kinyomjuk a jégkockatartóból és hermetikusan zárható dobozban a fagyasztóban tároljuk.
A szilikon forma mérete 3,8×2,7cm és a mélysége 2 cm. 1 kockába nagyjából 15-16 db bazsalikom levél fért bele.
A vaj megtartja a levelekben lévő összes aromát és felhasználáskor friss, nyári ízeket kölcsönöz az ételekhez.
Tipp:
Ez a séma bármilyen fűszernövénnyel elkészíthető! Pl: Oregánó, zsálya, kakukkfű, petrezselyem, zeller, metélő hagyma, koriander, kapor..stb.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »