Mirelit zöldfűszer vajjal recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 1/2 kg friss bazsalikom
- 15 dkg vaj
- szilikon jégkockatartó
Elkészítése:
Az aromás, friss bazsalikom ágacskákat a tőkéről leszedjük, folyó vízzel átmossuk és szárazra csepegtetjük.
Éles késsel (vagy 5 pengéjű ollóval) apróra összevágjuk és könnyed mozdulattal jégkockatartóba nyomkodjuk. A szilikon tartó a legcélszerűbb erre!
A vajat folyósra melegítjük és felöntjük vele a zöldfűszert. Fagyasztóba tesszük dermedni.
2-3 óra múlva kinyomjuk a jégkockatartóból és hermetikusan zárható dobozban a fagyasztóban tároljuk.
A szilikon forma mérete 3,8×2,7cm és a mélysége 2 cm. 1 kockába nagyjából 15-16 db bazsalikom levél fért bele.
A vaj megtartja a levelekben lévő összes aromát és felhasználáskor friss, nyári ízeket kölcsönöz az ételekhez.
Tipp:
Ez a séma bármilyen fűszernövénnyel elkészíthető! Pl: Oregánó, zsálya, kakukkfű, petrezselyem, zeller, metélő hagyma, koriander, kapor..stb.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »










