Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Narancs-alma lekvár recept

Narancs-alma lekvár
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 2 kg narancs
    • 1 kg alma
    • 1,5 csomag Dzsemfix extra lekvárzselésítő (2:1)
    • 50 dkg cukor (én fele nyírfacukor, fele nádcukorral készítettem)
    • 6-7 szem szegfűszeg
    • 2 fahéjrúd
    • 1 vaníliarúd, helyette kis vanília aromát öntöttem bele

    Elkészítése:

    Hámozzuk meg a narancsokat, majd a fehér részeit is szedjük le. Vágjuk a gerezdeket apró darabokra. A magokat távolítsuk el. Pucoljuk meg az almákat és reszeljük le a reszelő nagy lyukán.

    Tegyük a gyümölcshúst egy lábasba, szórjuk rá a dzsemfixet, adjuk hozzá az almát, a fűszereket és lassú lángon, állandóan kevergetve kezdjük el főzni. Ha felforrt adjuk hozzá a cukrot, majd egy-két perc főzés után szedjük ki a fűszereket (én itt merülő turmixszal összeturmixoltam), még 2 perc forralás, majd tölthetjük is az üvegekbe. Lezárjuk és 5 perce fejre állítjuk az üvegeket, és akkor nem kell bele tartósítószer. Én dusztba tettem az üvegeket egy nagy pléd közé.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá