Lecsó télire recept

Hozzávalók:
- 3,5 kg kicsumázott, felszelt paprika
- 2,5 kg paradicsom tisztítva, szeletelve
- 0,5 liter étolaj
- 0,5 kg vöröshagyma tisztítva, felaprítva
- só ízlés szerint
- 1 mokkáskanál szalicil
Az üvegek tetejére:
- 2-3 ek étolaj
Elkészítése:
Az üvegeket a fedőkkel együtt alaposan kimossuk és megszárítjuk.
A lecsó készítés:
Az olajon a felaprított hagymát üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk a felszeletelt paradicsomot is.
Amikor a paradicsom összeesik, hozzáadjuk a paparikát és a sót is.
Egy kevés cukrot teszünk hozzá, majd a főzés végén hozzáadjuk a szalicilt is.
Egy tepsibe rakjuk az üvegeket, majd az aljába forró vizet tesszünk, hogy az üvegek ne pattanjanak el, ha a forró lecsót rámerjük.
Megtöltjük az üvegeket, majd minegyiknek a tetejére étolajat teszünk.
Rácsavarjuk a tetőket, majd szárazdunszba tesszük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »