Lecsó télire recept

Hozzávalók:
- 3,5 kg kicsumázott, felszelt paprika
- 2,5 kg paradicsom tisztítva, szeletelve
- 0,5 liter étolaj
- 0,5 kg vöröshagyma tisztítva, felaprítva
- só ízlés szerint
- 1 mokkáskanál szalicil
Az üvegek tetejére:
- 2-3 ek étolaj
Elkészítése:
Az üvegeket a fedőkkel együtt alaposan kimossuk és megszárítjuk.
A lecsó készítés:
Az olajon a felaprított hagymát üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk a felszeletelt paradicsomot is.
Amikor a paradicsom összeesik, hozzáadjuk a paparikát és a sót is.
Egy kevés cukrot teszünk hozzá, majd a főzés végén hozzáadjuk a szalicilt is.
Egy tepsibe rakjuk az üvegeket, majd az aljába forró vizet tesszünk, hogy az üvegek ne pattanjanak el, ha a forró lecsót rámerjük.
Megtöltjük az üvegeket, majd minegyiknek a tetejére étolajat teszünk.
Rácsavarjuk a tetőket, majd szárazdunszba tesszük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »