Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kovászos káposzta recept

Nincs kép
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat


  • Hozzávalók:

    • 2kg. gyalult káposzta
    • egy csomó kapor/lehetőleg száraz/
    • 8 gerezd fokhagyma
    • 3 babérlevél
    • bors
    • 1 paprika
    • egy szelet kenyér
    • 3 evőkanál asztali (nem jódozott, nem tengeri, nem finomított!) só.

    Elkészítése:
    Egy kb. 3.5 literes dunsztosüveg aljára berakunk egy fél csomag kaprot /ha van rá mód száraz kaprot. Én már nyáron félrerakok erre a célra 8-10 csomaggal./
    Ezután betömörítem a gyalult káposztát, elosztva a fűszereket. A tetejére rakom a kapor másik felét és a kenyeret.
    Ezután felforralok 3 liter vizet hozzáadva 3 evőkanál asztali sót. Amint egy kissé kihűlt, ráöntöm a kenyér tetejére.
    Az üveget a fűtőtest mellé, vagy szélére rakom egy nagyobb edénybe, (ugyanis 2-3 nap után sok levet kienged) és 6-7 nap után kész!
    Ugyanolyan jó, mint a „koviubi”.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Szólj hozzá

    Őket is nézd meg!

  • Ajánlott cikkek