Körtebefőtt recept
Hozzávalók:
- 6 kg körte
- 3 l víz
- 1,5-2 kg kristálycukor
- szegfűszeg ízlés szerint
- egész fahéj (elhagyható)
Elkészítése:
A körtéket meghámozzuk, négyfelé keresztben elvágjuk.
Odatesszük egy hatalmas edényben a vizet főni, belerakjuk a cukrot és a fűszereket. Amikor forr, akkor a körtéket belerakjuk. Addig hagyjuk főni, amíg a körte széle üveges nem lesz, akkor kiszedjük és a befőttes üvegekbe rakjuk, a levet pedig rámerjük.
Lefedjük és másnapig száraz dunsztba (párnák közé) rakjuk.
Tipp:
A meghámozott körteszeletekre citromlevet csurgatunk, hogy ne barnuljanak be. Citromsavat is használhatunk, vagy a cukros vízbe öntjük a kifacsart citrom levet. Ha nem akarjuk nagyon édesre a befőtt levét, akkor készíthetjük kevesebb cukorral is. Ebben az esetben a befőttre tegyünk egy késhegynyi szalicilt vagy citromsavat a tartósítás végett.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »
Márton-napi lakoma: 10 libás finomság, amit ki kell próbálnod
Márton napján hagyományosan libát eszünk és újbort kóstolunk, hiszen a néph
Tovább olvasom »
Golyó‑desszertek percek alatt: 8 sütés nélküli finomság
Ha gyorsan kell valami édes kényeztetés, amiben nincs sütő használat, akkor
Tovább olvasom »
Szaftos, omlós, fűszeres – 12 sertéshúsos étel, amit újra és újra elkészítenél
Ha valami igazán laktató és ízletes fogásra vágysz, a sertéshúsos receptek
Tovább olvasom »
Villámreceptek húsimádóknak és rohanóknak
Ebben a válogatásban olyan fogásokat találsz, amit gyorsan elkészíthetsz: l
Tovább olvasom »
Madeleine-válogatás: 6 variáció egy süteményre
A madeleine az a sütemény, ami mellett könnyű elidőzni. Nem hivalkodó, még
Tovább olvasom »









