Körtebefőtt recept

Hozzávalók:
- 6 kg körte
- 3 l víz
- 1,5-2 kg kristálycukor
- szegfűszeg ízlés szerint
- egész fahéj (elhagyható)
Elkészítése:
A körtéket meghámozzuk, négyfelé keresztben elvágjuk.
Odatesszük egy hatalmas edényben a vizet főni, belerakjuk a cukrot és a fűszereket. Amikor forr, akkor a körtéket belerakjuk. Addig hagyjuk főni, amíg a körte széle üveges nem lesz, akkor kiszedjük és a befőttes üvegekbe rakjuk, a levet pedig rámerjük.
Lefedjük és másnapig száraz dunsztba (párnák közé) rakjuk.
Tipp:
A meghámozott körteszeletekre citromlevet csurgatunk, hogy ne barnuljanak be. Citromsavat is használhatunk, vagy a cukros vízbe öntjük a kifacsart citrom levet. Ha nem akarjuk nagyon édesre a befőtt levét, akkor készíthetjük kevesebb cukorral is. Ebben az esetben a befőttre tegyünk egy késhegynyi szalicilt vagy citromsavat a tartósítás végett.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »
Zöldséges és burgonyás köret receptek – finomak, laktatók, változatosak
A főétel csak a fél siker – egy jól eltalált köret viszont az egész fogást
Tovább olvasom »
12 egyszerű és gyors tésztaétel – hétköznap estére is tökéletesek
Legyen szó gyors hétköznapi vacsoráról vagy látványos családi ebédről, egy
Tovább olvasom »