Körtebefőtt recept

Hozzávalók:
- 6 kg körte
- 3 l víz
- 1,5-2 kg kristálycukor
- szegfűszeg ízlés szerint
- egész fahéj (elhagyható)
Elkészítése:
A körtéket meghámozzuk, négyfelé keresztben elvágjuk.
Odatesszük egy hatalmas edényben a vizet főni, belerakjuk a cukrot és a fűszereket. Amikor forr, akkor a körtéket belerakjuk. Addig hagyjuk főni, amíg a körte széle üveges nem lesz, akkor kiszedjük és a befőttes üvegekbe rakjuk, a levet pedig rámerjük.
Lefedjük és másnapig száraz dunsztba (párnák közé) rakjuk.
Tipp:
A meghámozott körteszeletekre citromlevet csurgatunk, hogy ne barnuljanak be. Citromsavat is használhatunk, vagy a cukros vízbe öntjük a kifacsart citrom levet. Ha nem akarjuk nagyon édesre a befőtt levét, akkor készíthetjük kevesebb cukorral is. Ebben az esetben a befőttre tegyünk egy késhegynyi szalicilt vagy citromsavat a tartósítás végett.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »
Egészséges étkezés a munkahelyen – a Jooble szakértői véleménye (x)
Szeretnél hosszú távon fenntartható egészséges életmódot élni, de a munkahe
Tovább olvasom »
Ropogós, sajtos, omlós – 10 sós süti, amit imádni fogsz
A sós sütemények mindig biztos sikert aratnak, legyen szó vendégvárásról, e
Tovább olvasom »
12 házi ostyasüti, amit nem lehet abbahagyni
Az ostyás sütemények mindig könnyed, ropogós és krémes kombinációjukkal hód
Tovább olvasom »
A kávé szerelmeseinek – 8 süti, amit imádni fogtok
A kávé nemcsak a reggelek elengedhetetlen része, hanem a desszertek világáb
Tovább olvasom »
Krémes csodák – 12 ellenállhatatlan krémes süti recept
A sütemények világában a krémes desszertek mindig különleges helyet foglaln
Tovább olvasom »