Körtebefőtt recept
Hozzávalók:
- 3 kg magháztól, héjtól megtisztított körte
- 1 tk citromsav
- 50 dkg kristálycukor
- 2 liter víz
- 8 db szegfűszeg
- 1 tk fahéj
- 1 kk szalicil
Elkészítése:
A megtisztított, feldarabolt körtét citromsavas vízben áztattam.
A cukrot a vízbe tettem a szegfűszeggel, fahéjjal és 10 percig forraltam. A körtét két részletben a szirupban 10 percig főztem, közben kevergetve.
Tiszta üvegekbe kimertem a körtét és a tetejére leheletnyi szalicilt tettem.
Befőző fóliával lezártam, majd a kupakot rátekertem. Száraz dunsztba tettem 1 napra.
8 üveg lett belőle.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Márton-napi lakoma: 10 libás finomság, amit ki kell próbálnod
Márton napján hagyományosan libát eszünk és újbort kóstolunk, hiszen a néph
Tovább olvasom »
Golyó‑desszertek percek alatt: 8 sütés nélküli finomság
Ha gyorsan kell valami édes kényeztetés, amiben nincs sütő használat, akkor
Tovább olvasom »
Szaftos, omlós, fűszeres – 12 sertéshúsos étel, amit újra és újra elkészítenél
Ha valami igazán laktató és ízletes fogásra vágysz, a sertéshúsos receptek
Tovább olvasom »
Villámreceptek húsimádóknak és rohanóknak
Ebben a válogatásban olyan fogásokat találsz, amit gyorsan elkészíthetsz: l
Tovább olvasom »
Madeleine-válogatás: 6 variáció egy süteményre
A madeleine az a sütemény, ami mellett könnyű elidőzni. Nem hivalkodó, még
Tovább olvasom »
Házi hamburgerek: klasszikustól a különlegesig
A hamburger az egyik legszabadabb étel: mindenki a saját ízlésére formálhat
Tovább olvasom »










