Körtebefőtt recept

Hozzávalók:
- 3 kg magháztól, héjtól megtisztított körte
- 1 tk citromsav
- 50 dkg kristálycukor
- 2 liter víz
- 8 db szegfűszeg
- 1 tk fahéj
- 1 kk szalicil
Elkészítése:
A megtisztított, feldarabolt körtét citromsavas vízben áztattam.
A cukrot a vízbe tettem a szegfűszeggel, fahéjjal és 10 percig forraltam. A körtét két részletben a szirupban 10 percig főztem, közben kevergetve.
Tiszta üvegekbe kimertem a körtét és a tetejére leheletnyi szalicilt tettem.
Befőző fóliával lezártam, majd a kupakot rátekertem. Száraz dunsztba tettem 1 napra.
8 üveg lett belőle.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »