Körtebefőtt recept

Hozzávalók:
- 3 kg magháztól, héjtól megtisztított körte
- 1 tk citromsav
- 50 dkg kristálycukor
- 2 liter víz
- 8 db szegfűszeg
- 1 tk fahéj
- 1 kk szalicil
Elkészítése:
A megtisztított, feldarabolt körtét citromsavas vízben áztattam.
A cukrot a vízbe tettem a szegfűszeggel, fahéjjal és 10 percig forraltam. A körtét két részletben a szirupban 10 percig főztem, közben kevergetve.
Tiszta üvegekbe kimertem a körtét és a tetejére leheletnyi szalicilt tettem.
Befőző fóliával lezártam, majd a kupakot rátekertem. Száraz dunsztba tettem 1 napra.
8 üveg lett belőle.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? 2025.06.27 péntek
Pénteken jól esik valami könnyedebb, de mégis tartalmas fogás – pont ilyene
Tovább olvasom »