Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kandírozott narancshéj recept

Kandírozott narancshéj
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • narancshéj
    • cukor
    • víz

    Elkészítése:

    A narancsokat éles késsel négy cikkre hámozzuk meg. Vágjuk kis kockákra, csíkokra, vagy szúrjuk ki apró formákkal.

    Áztassuk vízbe 3 napig, naponként cseréljük ki rajta a vizet, majd öntsük le a vizet, mérjük meg a héj súlyát, és egy edénybe tegyünk pont annyi dkg cukrot, mint a lemért narancs.

    Újból öntsük fel annyi vízzel, ami pont ellepi narancs csíkjainkat. 3 napon keresztül minden nap 10 percig forraljuk.

    A vizet már nem kell leönteni róla! Hatodik napon, szép cukros bevonat képződik a narancshéjakon.

    Az utolsó forralás után szűrkanál segítségével tegyük sütőpapírra. Hagyjuk fél napig szikkadni, néha rázogassuk meg, hogy ne tapadjanak össze.

    Szórhatunk még rá pluszban kristálycukrot is, de ami tuti befutó, az a keserű csokoládéba való mártogatás:), majd tegyük jól záródó üvegbe, dobozba és hónapokig felhasználható lesz.

    Süteményekbe apróra vágva, vagy dekorálására is kiváló!

    A kandírozott narancshéj kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 237 kcal
    Fehérje: 1 g
    Szénhidrát: 54 g
    Zsír: 2 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá