Kandírozott narancshéj

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • narancshéj
  • cukor
  • víz

Elkészítése:

A narancsokat éles késsel négy cikkre hámozzuk meg. Vágjuk kis kockákra, csíkokra, vagy szúrjuk ki apró formákkal.

Áztassuk vízbe 3 napig, naponként cseréljük ki rajta a vizet, majd öntsük le a vizet, mérjük meg a héj súlyát, és egy edénybe tegyünk pont annyi dkg cukrot, mint a lemért narancs.

Újból öntsük fel annyi vízzel, ami pont ellepi narancs csíkjainkat. 3 napon keresztül minden nap 10 percig forraljuk.

A vizet már nem kell leönteni róla! Hatodik napon, szép cukros bevonat képződik a narancshéjakon.

Az utolsó forralás után szűrkanál segítségével tegyük sütőpapírra. Hagyjuk fél napig szikkadni, néha rázogassuk meg, hogy ne tapadjanak össze.

Szórhatunk még rá pluszban kristálycukrot is, de ami tuti befutó, az a keserű csokoládéba való mártogatás:), majd tegyük jól záródó üvegbe, dobozba és hónapokig felhasználható lesz.

Süteményekbe apróra vágva, vagy dekorálására is kiváló!