Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Házi torma recept

Nincs kép
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat


  • Hozzávalók:

    • 2-4 db vastag nyers torma
    • ecet ízlés szerint (1-2 kanál)
    • cukor ízlés szerint (1 kanál)
    • só 1 -2 nagy csipet
    • őrölt fehér bors 1 nagy csipet

    Elkészítés:

    Készítsünk cukros, őrölt borsos, ecetes vizet, kb fél litert.
    A tormákat megpucoljuk, lereszeljük.
    Forró vízben áztatjuk kb 10 másodpercig. Ezzel elvettük azt a nagyon csípős ízét. Öntsük le a vizet. Kóstoljuk meg. Ha jó csípős még, nem baj, mert ha üvegbe tesszük és ráöntjük a cukros ecetes vizet, az még lágyít az ízén. Lezárva, hűtőben tárolva kb fél nap és már fogyasztható.Ha túl gyenge lett a tormánk, akkor reszeljünk még egyet le és azt áztatás nélkül keverjük a többihez, A torma finomabb reszelve-szálasan, mint leturmixolva. Van aki Meggle cukrászhab (habtejszín)nel teszi el, nem ecetes vízben. De az már ízlés kérdése. Az ecetes vizet mindenki a saját ízlése szerint készítheti el. Kóstolni kell közben. Én reszelt fokhagymát is teszek az egyik üvegbe.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Szólj hozzá

    Őket is nézd meg!

  • Ajánlott cikkek