Hozzávalók:
Elkészítés:
Készítsünk cukros, őrölt borsos, ecetes vizet, kb fél litert.
A tormákat megpucoljuk, lereszeljük.
Forró vízben áztatjuk kb 10 másodpercig. Ezzel elvettük azt a nagyon csípős ízét. Öntsük le a vizet. Kóstoljuk meg. Ha jó csípős még, nem baj, mert ha üvegbe tesszük és ráöntjük a cukros ecetes vizet, az még lágyít az ízén. Lezárva, hűtőben tárolva kb fél nap és már fogyasztható.Ha túl gyenge lett a tormánk, akkor reszeljünk még egyet le és azt áztatás nélkül keverjük a többihez, A torma finomabb reszelve-szálasan, mint leturmixolva. Van aki habtejszínnel teszi el, nem ecetes vízben. De az már ízlés kérdése. Az ecetes vizet mindenki a saját ízlése szerint készítheti el. Kóstolni kell közben. Én reszelt fokhagymát is teszek az egyik üvegbe.