Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Házi ételízesítő recept

Házi ételízesítő
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
15 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 4 nagy szál sárgarépa
    • 4 nagy szál petrezselyem
    • 3 nagy fej vöröshagyma
    • 2 nagy gerezd fokhagyma
    • 1 nagy fej zeller
    • 3 kisebb zsenge karalábé
    • 3 kisebb fehér paprika (csumája nélkül)
    • 1 nagy csokor friss petrezselyemlevél
    • 1 kis csokor friss zellerlevél
    • 20 dkg só kg-onként

    Elkészítése:

    Minden zöldséget alaposan megtisztítunk, majd kisebb darabokra vágunk. Késes aprítóban vagy botmixerrel jól összeaprítjuk.

    Lemérjük és kg-onként 20 dkg sót adunk hozzá. Nálam 1,2 kg lett a fenti mennyiségből és 24 dkg sót kevertem hozzá. Jól összeforgatjuk, és addig hagyjuk állni míg az üvegeket kifertőtlenítjük, kiszárítjuk. Megtöltjük az üvegeket, lezárjuk és hűtőben tároljuk.

    Tipp:

    Az itthon lévő zöldségekből válogattam össze párat, jól megtisztítottam. Tulajdonképpen csak ez a fázis a hosszadalmas, a többi már megy gyorsabban. Három közepes üveget töltött meg a tömény zöldségaroma, aminek isteni az illata. Természetesen az összetevők és az arányok tetszés szerint variálhatók az otthon lévő alapanyagokból. Elég sós, ezt mindenképpen figyelembe kell venni a felhasználáskor. Azt, hogy meddig áll el, csak később tudom majd megmondani, de a biztonság kedvéért a hűtőben fogom tárolni.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá