Hozzávalók:
Elkészítése:
Minden zöldséget alaposan megtisztítunk, majd kisebb darabokra vágunk. Késes aprítóban vagy botmixerrel jól összeaprítjuk.
Lemérjük és kg-onként 20 dkg sót adunk hozzá. Nálam 1,2 kg lett a fenti mennyiségből és 24 dkg sót kevertem hozzá. Jól összeforgatjuk, és addig hagyjuk állni míg az üvegeket kifertőtlenítjük, kiszárítjuk. Megtöltjük az üvegeket, lezárjuk és hűtőben tároljuk.
Az itthon lévő zöldségekből válogattam össze párat, jól megtisztítottam. Tulajdonképpen csak ez a fázis a hosszadalmas, a többi már megy gyorsabban. Három közepes üveget töltött meg a tömény zöldségaroma, aminek isteni az illata. Természetesen az összetevők és az arányok tetszés szerint variálhatók az otthon lévő alapanyagokból. Elég sós, ezt mindenképpen figyelembe kell venni a felhasználáskor. Azt, hogy meddig áll el, csak később tudom majd megmondani, de a biztonság kedvéért a hűtőben fogom tárolni.