Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Eperdzsem recept

Eperdzsem
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 2 kg negyedelt eper
    • 35 dkg cukor
    • 2 zacskó 3:1-ben zselésítő
    • 0,8 dl víz
    • 1 citrom leve

    Elkészítése:

    Az epreket tisztítás után elnegyedeltük. Egy lábasba beletettem a cukrot, ráöntöttem a vizet, sűrűre forraltam. Eközben a zselésítőt elkevertem az eperrel, majd beleöntöttem a cukorszirupba, felforraltam és 5 percig főztem.
    Az uram üvegekbe adagolta, a lezárt üvegeket fejreállította, majd plédek közé raktuk, 2 nap múlva vettük elő.

    Tipp:

    Az eper tisztítása időigényes, ha azzal kész vagyunk, a többi csak pár percig tart.
    Én nem javaslom nagy tételben főzni, mert akkor nem maradnak szépen egyben az eperdarabok.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá