Eperdzsem recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 2 kg negyedelt eper
- 35 dkg cukor
- 2 zacskó 3:1-ben zselésítő
- 0,8 dl víz
- 1 citrom leve
Elkészítése:
Az epreket tisztítás után elnegyedeltük. Egy lábasba beletettem a cukrot, ráöntöttem a vizet, sűrűre forraltam. Eközben a zselésítőt elkevertem az eperrel, majd beleöntöttem a cukorszirupba, felforraltam és 5 percig főztem.
Az uram üvegekbe adagolta, a lezárt üvegeket fejreállította, majd plédek közé raktuk, 2 nap múlva vettük elő.
Tipp:
Az eper tisztítása időigényes, ha azzal kész vagyunk, a többi csak pár percig tart.
Én nem javaslom nagy tételben főzni, mert akkor nem maradnak szépen egyben az eperdarabok.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.