Egyszerű meggydzsem recept

Hozzávalók:
- 5 kg meggy
- 3 tasak 3:1-ben Dzsemfix
- 1,4 kg cukor
Elkészítése:
A meggy zöld részeit (levél és szár) eltávolítjuk, majd alaposan, több léről átmossuk, kimagvaljuk.
Egy fazékban közepes lángon felfőzzük. Hagyjuk pár percet főni, majd botmixerrel kicsit pépesítjük.
Ha felforrt, hozzáadjuk a cukorral elkevert fixet és forrástól számolva 3 percig zuborogva hagyjuk főni. Közben kavargatjuk. A keletkező habot leszedjük.
Előre kimosott üvegekbe töltjük, majd lezárjuk.
Száraz dunsztban hagyjuk kihűlni.
Tipp:
Anyukámtól kaptunk két nagydoboz, jó érett meggyet. Abból készült el ez a nagy adag dzsem. 13 kisebb üveget és két nagyobbat töltött meg. Természetesen a cukor mennyisége a gyümölcs savanyusságától is függ. Érdemes kóstolgatni. Ez most egy olyan finomság, ami kicsit pépesítve lett, de mellette maradtak benne meggy darabok is.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »