Ecetes uborka recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- kb 7 kg uborka
- 100 g befőzőpor vagy kapros savanyúságtartósító
- 60 dkg kristálycukor
- 0,5 l 8 %-os ecet
- 1,75 l víz
Elkészítése:
Az uborkát megmossuk és kifertőtlenített üvegekbe rakjuk.
Felfőzzük a vizet az ecettel, cukorral. Mikor felforrt, belerakjuk a befőzőport és 5 percig főzzük.
A befőttesüvegekbe, mikor már az uborka is benne van, beleöntjük a levet és lezárjuk a tetejét.
Egy vízzel teli edényt odateszünk a tűzre és belerakjuk az uborkás befőttesüvegeket. 25-30 percig főzzük, sterilizáljuk. Utána hagyjuk kihűlni, majd meleg dunsztba tesszük.
24 óra leteltével elrakhatjuk az éléskamra polcaira.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 30 perc és kész a tökéletes menü? Igen!
Ebédre vagy vacsorára ajánljuk ezt az ízletes összeállítást: krémleves, két
Tovább olvasom »
Online italbolt – széles választék könnyű italokból a nyaralás mellé (x)
A nyári pihenés során mindenkinek jól esik olykor egy pohár ital. Mindenkép
Tovább olvasom »
12 varázslatos szilvalekváros süti, amivel újraélheted a nagyi konyhájának illatát!
Ezek a sütemények igazi klasszikusok, amiket gyerekkorunk óta szeretünk – r
Tovább olvasom »