Ecetes uborka recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- kb 7 kg uborka
- 100 g befőzőpor vagy kapros savanyúságtartósító
- 60 dkg kristálycukor
- 0,5 l 8 %-os ecet
- 1,75 l víz
Elkészítése:
Az uborkát megmossuk és kifertőtlenített üvegekbe rakjuk.
Felfőzzük a vizet az ecettel, cukorral. Mikor felforrt, belerakjuk a befőzőport és 5 percig főzzük.
A befőttesüvegekbe, mikor már az uborka is benne van, beleöntjük a levet és lezárjuk a tetejét.
Egy vízzel teli edényt odateszünk a tűzre és belerakjuk az uborkás befőttesüvegeket. 25-30 percig főzzük, sterilizáljuk. Utána hagyjuk kihűlni, majd meleg dunsztba tesszük.
24 óra leteltével elrakhatjuk az éléskamra polcaira.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »