Ecetes uborka recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- kb 7 kg uborka
- 100 g befőzőpor vagy kapros savanyúságtartósító
- 60 dkg kristálycukor
- 0,5 l 8 %-os ecet
- 1,75 l víz
Elkészítése:
Az uborkát megmossuk és kifertőtlenített üvegekbe rakjuk.
Felfőzzük a vizet az ecettel, cukorral. Mikor felforrt, belerakjuk a befőzőport és 5 percig főzzük.
A befőttesüvegekbe, mikor már az uborka is benne van, beleöntjük a levet és lezárjuk a tetejét.
Egy vízzel teli edényt odateszünk a tűzre és belerakjuk az uborkás befőttesüvegeket. 25-30 percig főzzük, sterilizáljuk. Utána hagyjuk kihűlni, majd meleg dunsztba tesszük.
24 óra leteltével elrakhatjuk az éléskamra polcaira.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »
Zöldséges és burgonyás köret receptek – finomak, laktatók, változatosak
A főétel csak a fél siker – egy jól eltalált köret viszont az egész fogást
Tovább olvasom »
12 egyszerű és gyors tésztaétel – hétköznap estére is tökéletesek
Legyen szó gyors hétköznapi vacsoráról vagy látványos családi ebédről, egy
Tovább olvasom »